AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Başbakan Binali Yıldırım ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başbakanlık Makamında bir araya geldi.
Uslu’nun talebi üzerine gerçekleşen görüşmede Çorum’a yönelik çalışmalar ve talepler değerlendirildi.
Demiryoluyla ilgili sürecin planlandığı şekilde devam ettiğini belirterek teşekkür eden Uslu, “Yapım sürecinin 19 Mayıs 2019 tarihine göre planlanması anlamlı olacaktır. Bu konuda talimatlarınız bizleri mutlu edecektir. Nüfus, turizm ve sanayileşme bakımından bölgede hâkim konumda olan ilimizin Havaalanı talebinin de öncelikli değerlendirilmesini istiyor destek ve katkılarınız için teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞBAKAN’A ÇORUM’A DAVET
Başbakan Yıldırım’ı Çorum’a davet eden Uslu, “ilk olarak 1968 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasının 12.si Hitit Üniversitemiz ev sahipliğinde 25 – 30 Ekim 2016 tarihlerinde Çorum’da gerçekleştirilecektir. Şampiyonaya 40’a yakın ülkeden 800’e yakın sporcu ve 300’e yakın da görevlinin katılması bekleniyor. Uluslararası etkinliğimizde ve aynı tarihlerde planlanan Üniversitemizin 2016 – 2017 eğitim ve öğretim yılı açılış törenine bizleri onurlandırmanızı bekliyoruz” dedi.
Uslu, ayrıca Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasını için Hitit Üniversitesinin Tanıtma Fonu proje desteği talebini de Başbakan’a iletti.
Uslu ayrıca gündemindeki konulardan; Şehitlerin Kamu Borçlarının silinmesi, Karayolları ile ilgili talepler, Kırkdilim’e kalıcı çözüm üretilmesi, Şendere içme ve kullanma suyu projesi ödenek talebi, Çorum Kültür Merkezi talebi ile Kızılırmak-Yeşilırmak Havzası Kalkınma İdaresi kurulma taleplerini de Başbakan Yıldırım’a ileterek desteklerini istedi.
Başbakan Yıldırım, Uslu’nun 8 kalemde ifade ettiği talepleri dikkatle dinleyerek hemen tedbir alınacak bazı ihtiyaçlarla ilgili olarak çalışma yapılması konusunda danışmanlarına talimat verdi.