Çorum’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkan halk otobüsü önce yol kenarındaki elektrik direğine bindirdi, ardından şarampole devrildi. Kazada 5 kişi yaralandı. 
Edinilen bilgilere göre, Organize Sanayi Bölgesi’nden il merkezine seyir halinde olan Murat Telli (33) yönetimindeki 19 TN 465 plakalı halk otobüsü, şehir merkezine 7. kilometre kala yolun kaygan olması nedeniyle kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle birlikte şarampole düşerek yan yatan otobüs sürüklenmeye başladı. Bir süre sürüklenen halk otobüsü elektrik direğine çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle otobüste bulunan 4 yolcu yaralanırken, otobüs sürücüsü Murat Telli ise araçta sıkıştı. Yaralılar Kenan Basan (34), Erkan Mumcu (41), Hüseyin Teke (29) ve Mustafa Karadana (35) Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Otobüste sıkışan sürücünün kurtarılması için de olay yerine Belediye kaza kırım ekibi çağrıldı. Yaklaşık 45 dakika süren çalışmanın ardından otobüsün ön tarafında sıkışan sürücü kurtarıldı.
Kazanın duyulmasının ardından Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan olay yerine gelerek kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra ambulansta ilk müdahalesi yapılan yaralı sürücünün yanına giden Başkan Külcü, Telli’ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaralı sürücü olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Kazayla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum Belediyemizin toplu taşıma hizmetlerini yerine getiren Ulaş A.Ş.’ye ait bir otobüs yerlerin biraz kaygan olmasından, belki biraz bizim bilmediğimiz şoför hatasından şuan onlarla ilgili yorum yapmak, değerlendirme yapmak imkanına sahip değiliz. Böyle bir kaza yaşanmış. Bizim için sevindirici olan yanı olayda herhangi bir ölümlü vakanın gelmemiş olması. Şoförümüz ile beraber şu an 5 kişi hastaneye sevk edilmiş durumda. En son şoförümüzü hastaneye sevk ettik. Hiçbirisi ile ilgili hayati bir durum söz konusu değil. İnşallah kısa sürede tedavileri gerçekleştirilerek taburcu edilmiş olurlar. Teknik incelemeleri kaza kırım ekibimiz, gerekse emniyet mensuplarımız yapacak. Daha sonra gerekirse detaylı bir açıklama yaparız” dedi.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.