Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir İl Başkanı günlerdir tesislerimizi dolaşıyor ve kimine 'gereksiz' diyor, kimine 'boş harcama.' E tabi bir 'heykel' değil hiçbiri. Mahsuplaşmadan da haberi yok. Seni biraz yoruyoruz ama bir gün CHP döneminde yapılan tesisleri de sen bize gezdirirsin ödeşiriz. Bulabilirsen tabi" dedi.

CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum Belediyesi’nin öncelikli görevi olmadığı halde birtakım yatırımlara kalkışarak büyük borçların altına girdiğini belirterek, “Çorum Belediyesi bugün 500 milyon borçlu durumdadır. Pandemi döneminde halka, esnafa yardımcı olması gereken belediye, yerel bütçeyi har vurup harman savurmamalıdır” demişti.

Mehmet Tahtasız, Çorum Belediyesi’nin Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi kampus alanı içerinde yaptırdığı yurt binasının yarım bırakıldığına dikkati çekerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın genel bütçeden yapması gereken bir yatırımın, Çorum Belediyesi tarafından yerel bütçeden yapıldığını açıklamıştı.