Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim öncesi verdiği sözlerden biri olan Güngörmüşler Sosyal Tesisleri projesi, Haziran ayında tamamlanarak hizmete sunulmuştu. Velipaşa Camii karşısındaki Güngörmüşler Konağı Sosyal Tesisleri’ne ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle güngörmüş büyüklerimizin yoğun ilgi gösterdiği sosyal tesis, güzel dostlukların kurulduğu sıcak sohbetlere ev sahipliği yapıyor.

Güngörmüşler Konağı misafirleri, buram buram nostalji kokan ferah bir ortamda çayını yudumlarken kitaplıktan aldığı gazete veya kitapları okuyabiliyor. Konağın her köşesinde tadına doyulmaz sohbetler edilirken, kuş cıvıltıları ve klasik Türk musikisi de güngörmüşlere şehir içinde huzurlu bir ortam sağlıyor. Tesis personeli tarafından ilgi ve güleryüzle karşılanan Güngörmüşler’in misafirleri nezih bir ortamda keyifli zaman geçiriyor. Güngörmüşler Sosyal Tesisleri’nde soğuk ve sıcak içeceklerin yanı sıra aperatif yiyecekler de özenle hazırlanarak misafirlere sunuluyor. Özellikle pandemi günlerinde hijyene büyük önem verilen tesis, misafirlerine güvenle hizmet veriyor.

Çorum Belediyesi’nin kendilerine sağladığı bu imkândan oldukça memnun olan vatandaşlar, eskiden vakit geçirmek için böyle nezih bir ortam bulmakta zorlandıklarını ifade ettiler. Güngörmüşler Konağı’nın müdavimlerinden olan Bekir Karabıyık, hemen her gün tesiste kitap ve gazete okuyarak zaman geçirdiğini belirterek, “Bizim dilimizden anlayan dostlarla burada bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışanlar çok temiz ve kibar insanlar. Bize bu güzel imkânı sunan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim.” dedi.

Çorum Belediyesi’nin bu hizmetinden memnun olduklarını ifade eden Ünal Nalçacı ise, “Ben 35 yıldır burada esnafım; burası yıkık dökük bir haldeydi. Belediyemiz burayı restore etti. İnsanlar gelip burada oturuyor. Hizmeti güzel, çayı güzel… Belediyenin şehrimize güzel bir hizmeti; emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.

Kemal Özönal da tesisten çok memnun olduğunu belirterek “Ortaköy’den Çorum’a geldiğim zaman dinlenmek için buraya geliyorum. Personelin sunduğu hizmet çok iyi; çok memnunuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Güngörmüşler Konağı’nı restore ederek hizmete sunduğu için Çorum Belediyesi’ne teşekkür eden Hamit Demirci de “İnsanlar burada güzel vakit geçiriyor. Çayını yudumlarken, gazete ve kitap okuyor. Güzel bir ortamda iki arkadaş bir araya gelip sohbet etme imkanı buluyor. Bu imkanı sağlayanlara teşekkür ederiz.” dedi.