Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanı İsmail Bölükbaş yönetiminde bugün gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda gündem dışı konuşma gerçekleştiren MHP Grup Başkanvekili Selim Güloğlu 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla mecliste bulunan kadın üyelere ve basın mensuplarına gül hediye etti.

Konuşmasında 8 Mart'ın önemine değinen Güloğlu, “Kadınlar Milletimizin ruhudur. Şüphesiz gelişmiş ve medeni bir toplumun en başta gelen özellikleri arasında kadınlara yönelik baskının, şiddetin, hakaretin, dışlanmışlığın, eşitsizliğin, bağımlılığın ortadan kalkması yer almaktadır. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır. Gelecek nesillerin yetişmesinde yeri doldurulamayacak bir önemi olan ve sevgiyi, nezaketi, inceliği öğreten yine onlardır. Ailesine katkı sağlamak uğruna nasır tutmuş elleriyle, şehit evladını vatan toprağına uğurlarken döktüğü gözyaşlarıyla, umudun hiç eksik olmadığı bakışlarıyla, duanın ve iyi dileklerin çağlayan gibi aktığı sözleriyle kadınlar milletimizin ruhu olmuştur. Bu vesile ile başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarız.” dedi.

Selim Güloğlu,” Koronavirüs salgınıyla mücadelem kapsamında 1 Mart itibarıyla ülkemiz ve bilhassa Çorum ilimizde yeni kontrollü normalleşme sürecine girmiştir. Bu süreç etrafında birçok esnaflarımız yerlerini açamamış ya da önemli gelir kaybına maruz kalmışlardır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman esnafımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Aylardır istetmeleri kapalı olup çalıştıramayan esnafımızın tekrar faaliyetine başlaması memnuniyet vericidir. Uzun bir süredir okullarından ayrı kalan, öğretmen ve öğrencilerimize de eğitim ve öğretim yılında bayarlar dileriz. Salgının başından ibaren bugüne kadar hayatını kaybetmiş Tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Hastanede tedavi gören hastalarımıza da acil şifalar diliyoruz” açıklamalarında bulundu.

TIP BAYRAMINI VE 18 MART'I UNUTMADI 

Meclisteki konuşmasında, “14 Mart Tıp Bayramına ve Çanekkale Zaferi'ne değinen Selim Güloğlu, “İyileştiren, yüz güldüren, sıhhatli bir hayat için deva üreten doktorlarımıza, hemşirelerimize ve sağlık çalışanlarımıza çok şey borçluyuz. Beden ve ruh sağlığı için fedakarca mücadele veren sağlık kahramanları her türlü takdir ve tebriki ziyadesiyle hak etmektedir. Bu vesileyle diyorum ki, sıhhat ve afiyetimiz için gece gündüz demeden emek harcayan Doktorlarımızın 14 Mart Tip Bayramı kutlu olsun.Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi'nin bir yıldönümünü daha kutlayacak olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza, bugün milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, evlatlarımıza ve kahramanlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu