Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, SOGEP programı kapsamında hazırlanan “Güçlü Kadın Güçlü Gençlik” projesini hayata geçirecek imzayı attı. 1 Milyon 400 bin TL bütçeli projenin 1 Milyon 250 bin TL’si Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından karşılanacak.

Başkan Aşgın, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ile birlikte düzenlenen basın toplantısında projenin detayları hakkında açıklamalarda bulundu. Proje kapsamında kadın ve gençlerin mesleki beceri düzeyinin yükseltilerek istihdam edilebilirliğinin artırılması hedefleniyor.

Başkan Aşgın, seçim dönemi taahhütleri arasında yer alan İstihdama Yönelik İş Atölyeleri Projesini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “İmzaladığımız projemiz ile bölgesel, yerel ve sektörel işgücü dinamikleri doğrultusunda nitelikli işgücü ihtiyacını hızlı ve istenilen kalitede karşılamayı amaçlıyoruz. Başta kadınlarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm kesimler için nitelikli istihdam imkânlarının geliştirilmesi, kadın ve gençlerin mesleki beceri düzeyinin yükseltilerek istihdam edilebilirliğini artıracağız.” dedi.

Başkan Aşgın, projenin Çorum’un ekonomisinin gelişimine yönelik de önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi.