Tarım ve Orman Bakanlığınca ülke genelinde eş zamanlı farkındalık oluşturmak için 81 ilde 25-28 Ekim tarihleri arasında sektörel bazlı ‘Gıda Denetim Seferberliği’ başlatıldı. Türkiye'de 2019 yılında ilki gerçekleştirilen81 ilde yürütülen seferberlik kapsamında gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri denetime tabi tutulacak.

Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye'de uygulanan "Denetim Seferberliği" kapsamında, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda kontrol ekipleri tarafından yapılan denetimlerde her gün bir sektör denetlenmek suretiyle il genelindeki gıda işletmeleri denetlenip, hijyen koşulları, çalışanların kılık kıyafet temizliği ve iş yerlerinin mevzuata uygunluğu incelenecektir.Kanunlara aykırı iş yerleri hakkında yasal işlem uygulanacak.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"Halkın Sağlığı birinci önceliğimizdir. En iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketiciler, şüphe duyduğu, endişe ettiği veya birebir karşılaştığı olumsuz bir durumla alakalı olarak mutlaka ALO 174 Gıda Hattına ihbarda bulunsunlar. Ayrıca 0501 174 0174 numaralı WhatsApp hattından da tüketicilerimiz ihbarda bunabilirler.

Denetimlerimiz bu bir haftalık süreçle sınırlı değildir. Vatandaşlarımızın gıda üzerine çalışan üretim, satış ve toplu tüketim noktaları ile buralardan tedarik ettikleri ürünlerde görmüş oldukları eksik ve kusurları 7 gün 24 saat bildirmeye devam edebilirler. Tüm hemşehrilerimize sağlıklı gıda bilinciyle sağlıklı günler diliyorum.” dedi.