Çorum Belediyesi Turgut Özal İş Merkezi’nde Belediye Encümeni huzurunda yapılan ihaleye 3 firma teklif verdi. Firmalardan birinin evraklarında eksiklik olması nedeniyle dosyayı kabul edilmedi.

Ardından da açık artırma usulüyle ihale açıldı. Özpark ve Ömür Elektronik firmaları arasındaki açık artırma adeta kıran kırana geçti.

80 bin lira ile başlayan ihalede her iki firma yetkilileri de ihaleyi kazanabilmek adına büyük bir yarış içerisine girdiler.

Özpark adına Yaşar Özçiftçi ile Ömür Elektronik adına Ömer Gürcan’ın girdiği ihaleyi 750 bin TL’ye Yaşar Özçiftçi aldı.

İhale ile ilgili son kararı Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın verecek. Aşgın’ın onaylamasının ardından ihale kesinleşmiş olacak. Gazi ve İnönü Caddelerinde başlatılacak olan ücretli otopark uygulamasında ilk 15 dakikanın ücretsiz olacağı, ardından da saatlik ücret uygulaması yapılacağı belirtildi.

Öte yandan Gazi ve İnönü Caddelerinde uygulanacak olan otopark uygulamasından elde edilecek tüm gelirin Refakatçi Misafirhanesinde kullanılacak. Böylece, Çorum Belediyesi tarafından tedavi amacıyla ilçelerden ve civar illerden gelen hasta ve hasta yakınlarının konaklamaları amacıyla hizmete sunulan Refakatçi Misafirhanesinin giderleri için kaynak sağlanmış olacak.