4 Şubat günü İskilip'te ki kabri başında gerçekleştirilen İskilipli Atıf Hoca anma programına Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'nin de katılması ulusal basında yer almış ve çeşitli basın kuruluşları ve siyasiler Vali Mustafa Çiftçi'ye tepki göstermişti.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'ye yönelik yapılan saldırıların, bu milletin değerlerine, vatandaşların kutsalına her fırsatta saldıran gayr-ı milli odaklar tarafından yapıldığını dile getiren Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 'Gayr-ı milli odaklar şunu çok iyi bilmelidir ki artık Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi gibi milletinin değerleriyle yoğrulmuş, insanımızın milli ve manevi duygularıyla beslenmiş devlet adamlarımız var' dedi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 'Dış güçlerin maşalığını yapan, ülkesine yabancı, ruh kökünden ve manevi müktesebatından kopmuş, bürokratik oligarşinin zehirli çarkına sıkışıp hâdim olma vasfını hâkim olma vasfına kurban etmiş devlet adamları tarihin tozlu sayfasında artık yok mesabesindedir. Tarihin yok saydığı da milletimizin hafızasında yok hükmündedir. Kıymetli Çorum Valimiz Mustafa Çiftçi’yi tüm Çorum halkı da biz de çok seviyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun Sayın Valim" ifadelerini kullandı.