Koronavirüs salgının başlamasının ardından Ahmet Ahlatcı'nın girişimleri ile Ahlatcı Holding bünyesine bağlı Nanografi Nano Teknoloji firması tarafından geliştirilen ve koronavirüs bulaş riskini engelleyerek, salgına son verecek olan burundan sprey şeklinde ki aşı ve bugün açılışı yapılarak Türkiye'ye kazandırılan ilk Grafen Seri Üretim Tesisi dünyada geniş yankı buldu.
Yerel, Ulusal ve Dünya basını Ahmet Ahlatcı'nın bu başarısını sayfalarına taşırken, Ahlatcı'ya da büyük övgülerde bulundular.
Ahlatcı Holding bünyesinde ki Nanografi Nano Teknoloji firmasında kurulan Türkiye'nin ilk Dünyanın ise 10. Seri Üretim Grafen tesisinin açılışı dün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından gerçekleştirilerek hizmete başladı.

'AHLATCI BAŞARIRSA, ERDOĞAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DE BALKON KONUŞMASI YAPAR'
Ahlatcı Holding bünyesinde geliştirilen yerli koronavirüs aşısıyla ilgili en ilginç manşet Yeni Çağ Gazetesi'nden geldi.
Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı'nın Habertürk Köşe Yazarı Fatih Altaylı ile yaptığı görüşmeyi sayfasına taşıyan Yeni Çağ Gazetesi, haber başlığı olarak 'Burundan çekilen aşı Mayıs’ta. Başarırlarsa Erdoğan Birleşmiş Milletler’de balkon konuşması yapar' manşeti ile yayımladı.
TRT Haber, 'Türk bilim insanlarından bir ilk' başlığı ile yaşınılan gelişmeleri sayfalarına taşıdı.
Türkiye'nin ilk Grafen Seri Üretim Tesisi ise ulusal basın tarafından 'müthiş gelişme' olarak yorumlandı.