Toplantıya katılan köy muhtarları sorunlarını gündeme taşıdı.

Encümen seçimlerinin ardından köy muhtarlarına söz verildi. Muhtarlar ağırlıklı olarak yol ve su konusunda taleplerini dile getirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay da köylerden kente görüşün arttığına dikkat çekerek, köylerdeki yatırımların artırılması gerektiğini dile getirdi. Günay “Köye geri dönüşü sağlamak için köylerdeki imkanları artırmalıyız. Önceliğimiz içmesuyu ve sulama suyu olmalıdır” dedi.

Muhtarların taleplerine ve eleştirilerine Vali Yardımcısı Recep Yüksel cevap verdi. Kaynakların verimli bir şekilde kullanıldığını dile getiren Yüksel, planlanan yeni yatırımlarla özellikle tarımsal sulama konusunda çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Köylere düğün uyarısı yapıldı

Koronavirüs nedeniyle köylerde yaşayan vatandaşlara düğün konusunda uyarıldı. Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel, KÖY-DES toplantısında muhtarlarla bir araya geldi. Koronavirüs konusunda köy muhtarlarını uyaran Yüksel, toplu merasimlerden kaçınılmasını istedi. Yüksel “Köylerde koronavirüs önlemlerine uyun. Yağmur duası, adaklar, düğün ve nişan gibi törenler salgının büyümesine neden olur. Merasimleri, olabildiğince az katılımla önlem alarak yapın” dedi.