S.S. Zanaatkârlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından Çorum’a kazandırılan modern sanayi sitesinde çalışmalar devam ediyor.

Çorumlu esnaf ve sanatkârları, sosyal donatılarıyla beraber modern ve çağın gerektirdiği şartlara uygun yeni işyerleri ile buluşturacak olan proje kapsamında Yaydiğin Köyü civarında 1667 dönümlük bir arazi üzerine 463 yeni işyeri yapılıyor.

Türkiye’ye örnek bir sanayi sitesi olan Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi’nin yüzde 25’lik bölümü biterken, sitede yer alacak olan hurdacılar bölümüne ait işyerlerinde de çalışmalar başladı.

Bir yandan hafriyat çalışmalarının devam ettiği Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi’nde hummalı bir çalışma göze çarparken, Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun da, çalışmaları yakından takip ediyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun, S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi’nin sadece Çorum için değil, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi için de örnek olduğunu vurgulayarak, “Burada oluşturduğumuz sanayi sitesi Çorum’un ve İç Anadolu Bölgesi’nin ufkunu açacak bir site olacak” dedi. 

MODERN VE ÇAĞIN GEREKTİRDİĞİ ŞARTLARDA 463 İŞYERİ

Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi’nin 1667 dönüm üzerine inşa edildiğini anlatan Uzun, “1667 dönüm arazinin, 614 dönümünü devletimizden talep ettik. Sitemizde 306 tane makineci imalatçı, 6 tane inşaatçı, 14 soğuk hava deposu, 44 hurdacı, 6 tel örgücü, 30 kömürcü, 7 otopark, 32 keresteci ve 18 mermerci olmak üzere 463 işyerimiz bulunmakta” diye konuştu.

463 işyerinin 100 âdetinin temellerinin atıldığını ve bu işyerlerinin çoğunun duvarlarının örüldüğünü kaydeden Uzun, en kısa sürede iş yerlerini bitirip üyelerine işyerlerini teslim edeceklerini söyledi.

ARSA PARASINA İŞYERİ

Site içerisinde 39 tane ada bulunduğunu belirten Uzun, “Adalarımızın inşaat ruhsatları alınarak, kat ittifaklarını yaptırdık. Nakit ödeme yapan üyelerimizin da tapularını teslim ediyoruz. Kooperatifimize kayıtlı 370 tane üyemiz var. Keresteciler, Mermerciler, Otopark ve Tel Örgücüler alanlarında boş dükkânlarımız bulunmaktadır. Kapalı işyerlerinde ise boş yerimiz yoktur. Yedek üyelerimiz mevcuttur” dedi.

2020 SONUNA TESLİM

Zanaatkârlar Küçük Sanayi Sitesi’nin yaklaşık bir buçuk yıl önce temellerinin atıldığını hatırlatan Uzun, “Çalışmalara başladığımız ilk günden itibaren beklenenden daha hızlı bir çalışma yürüttük. Buradaki çalışmaları bir an önce bitirerek, 2020 sonlarına doğru sitemizi faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

İSTİNAT DUVARIYLA HIRSIZLIĞIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Sanayi sitesi etrafında istinat duvarı inşa edeceklerini dile getiren Başkan Uzun, böylece yaşanabilecek hırsızlık vakalarının da önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.

GÜZEL BİR KONUMDAYIZ

Ankara ve Çevre Yolu’na yakın olması, Küçük Sanayi Sitesi’ne bağlantı yolunun olması nedeniyle iş yerlerinin oldukça avantajlı bir konumda olduğunu ifade eden Uzun, arazinin giriş yolunun düz yol olduğunu belirtti. Ağır vasıtaların araziye giriş ve çıkışlarda zorlanmayacağının altını çizen Uzun, “Sanayimizin girişi de, çıkışı da tek olacaktır” diye konuştu.