Çorum Valisi Sabri Başköy, faaliyetine Ankara yolu 6.km’de devam eden Kavukçu Dost Gıda San. ve Tic. A.Ş.'yi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
İlk olarak Kavukçu Dost Gıda San. ve Tic. A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Cansın İnan’ı ziyaret ederek fabrikanın makarna ve un üretim bölümlerinde incelemelerde bulunan Vali Başköy, Başkan İnan ve fabrika mühendisi Ahmet Kaşıkçı’dan üretim aşamaları ile makarna ve un üretimi hakkında bilgi aldı.

“26 ÇEŞİT MAKARNA ÜRETİLİYOR”
Kavukçu Dost Gıda San. ve Tic. A.Ş.’nin 1975 yılında 100 ton kapasiteli un fabrikası olarak faaliyete başladığını ifade eden Başkan İnan; “1980 yılında şirkete bağlı ikinci fabrika kurularak, kapasite 350 tona çıkarıldı. 1985 yılında un üretiminin yanı sıra makarna üretimine de başladık. Şuanda un ve unun yan ürünleri ile birlikte 26 çeşit makarna üretiyoruz ve dünyada 34 farklı ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.

ÇORUM, GIDA SEKTÖRÜNDE İYİ BİR İVME YAKALADI
Çorum’un un ve un ürünleri başta olmak üzere tarımsal üretim ve paketleme alanında önemli mesafeler aldığına dikkat çeken Vali Başköy; “İlimiz ihracatındaki gıda ve tarımsal ürün çeşitliliğinin yanında ihraç yapılan ülke sayısının da artması, ilimiz gıda sektörünün iyi bir ivme yakaladığını gösteriyor. Bu kapsamda Çorum’da tarımsal ürünlerin imal edilmesi ve paketlenmesi ile ilgili yatırımların daha da artarak devam etmesi gerekir. Bu tür yatırımlar, gerek katma değer, gerekse istihdam olarak şehirlere katkı sağlıyor” dedi.
Çorum’a yapmış oldukları yatırımlarından dolayı Dost Gıda San. ve Tic. A.Ş. yönetimine teşekkür eden Vali Başköy, başarılı çalışmalarının devamını diledi.