HABER: ONUR MÜLAZIM
Çorum'da görevine yeni başlayan Vali Necmeddin Kılıç, Ramazan Bayramı nedeniyle Valilik bahçesinde bayramlaşma töreni düzenledi.
Siyasilerden, bürokratlara, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden vatandaşlara kadar yaklaşık 500 kişiyi ilk kez aynı atmosferde buluşturan Vali Kılıç, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Törene, CHP Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı, eski Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Adem Saçan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, ilçe kaymakamları, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Bayramlaşma töreninde protokol üyeleri ve vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Vali Necmeddin Kılıç, günün anlam önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
Çorum halkının ve tüm İslam aleminin bayramını tebrik ederek konuşmasına başlayan Vali Kılıç; dünyada zulüm ve gözyaşının hakim olduğunu, böyle bir dönemde mazlum milletlere sahip çıkan tek ülkenin ise Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyledi.

"MAZLUMLARA SAHİP ÇIKAN TEK ÜLKE, TÜRKİYE"
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Vali Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dünya, tarihinde hiçbir zaman olmadığı kadar zulüm, kan ve haksızlık içerisinde. Mazlum milletlerin inim inim inlediği, zayıfların sesinin çıkmadığı, insanların toplu toplu öldürüldüğü bir dönem yaşıyoruz. Ateşten, kandan kaçan insanlar denizlerde boğuluyorlar, dünya seyrediyor. Mazlumlara sahip çıkan tek bir ülke var, o da Türkiye Cumhuriyeti devleti.
Bizler 3 milyon Suriyeliyi ülkemizde ağırlarken, medeniyet kelimesi altında kendilerine yer ayıran ülkeler, 300-500 kişiyi almakta tereddüt ediyor. Dünyanın ufkunda Türkiye'ye ihtiyaç var. Mazlum milletlere sahip çıkacak, dünyadaki zulme dur diyecek, kan ve gözyaşını engelleyecek, adaleti tesis edecek bir dünya nizamı için Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2020'li yıllara çok güçlü bir şekilde girmesi lazım.

"MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNİ YAKALAMAMIZ LAZIM"
Bizim 80 milyon Türkiyeli olarak et ve kemik gibi kaynaşmamız, bir olmamız, diri olmamız gerekiyor. Cumhuriyeti kuran iradenin, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının bizlere emanet ettikleri emanetlere el ele, kol kola ve omuz omuza yürümemiz gerekiyor. Muasır medeniyet seviyesini yakalamak hedefine beraber yürümemiz gerekiyor.
Milli ve dini bayramlarımız bu açıdan bizim için çok önemli. Hemhal olduğumuz, beraber olduğumuz, birlikte olduğumuz günler bayram günleridir. Bayramlarda yeniden beraberliğimizi teneffüs ederiz.
Çorum'un sivil toplumunun, siyasetinin ve bürokrasisinin bayramlaşma törenine yoğun ilgisi bizleri bu açıdan ziyadesi ile memnun etti. Daha güzel günlere ulaşmak umuduyla, ülkemizi daha ileriye götürme temennisiyle bayramınızı kutluyorum."