Çorum Ticaret ve Sanayi Odasının bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) çatısı altında kurulan Çevresel Etkiler Deney ve Ölçüm Laboratuarı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ön yeterlilik belgesi alarak hizmete başladı. 
Türk Akreditasyon Kurumu tarafından denetlenerek yetki belgesi alıp, Bakanlıkça akredite edilecek olan ABİGEM laboratuarı ile Çorumlu sanayiciler, emisyon, imisyon ve gürültü gibi çeşitli ölçümlerini büyük illere gitmeden Çorum’da yapabilecekler. 
Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi’nde bulunan ABİGEM Çevresel Etkiler Deney ve Ölçüm Laboratuvarı’nda; karbonmonoksit, karbondioksit, kükürdioksit, azotoksit, oksijen, nem, hız, islilik, toz, uçucu organik ve buhar, çöken toz tayini, partikül madde ve ses basınç seviyesi gibi ölçümler yapılabiliyor. 
İlimizde bir ilk olmak özelliği taşıyan ABİGEM laboratuarı için dün bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Genel Sekreter Murat Zeybel ile Çorum’da faaliyet gösteren altı çevre danışmanlık firmasının temsilcileri katıldı. 
Tanıtım toplantısında çevre danışmanlık firmalarının yetkililerine laboratuar hakkında bilgiler verildi. Çevre danışmanlık firmalarının yetkililerinden ayrıca, laboratuarda verilmesini istedikleri ölçüm parametreleri hakkında da bilgiler alındı.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, ABİGEM laboratuarının daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet vermesi amacıyla çevre danışmanlık firmaları ile irtibat haline olacaklarını belirtti. 
Çetin Başaranhıncal, ölçüm konusunda Çorum ve bölgedeki sanayicilere mümkün olan en kısa sürede en kaliteli hizmeti vermeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.