Çorum Vali Vekili Adem Saçan, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güven içinde geçirmesini sağlamak amacıyla her zaman uygulanan trafik ve asayiş tedbirlerine ek olarak yeni önlemler alındığını bildirdi.
Saçan, yaptığı yazılı açıklamada, tedbirler kapsamında halkın yoğun bulunduğu alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve ana caddelerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık konularıyla ilgili ekip sayısının artırılarak, denetim ve kontrollerin sıklaştırıldığını belirtti.
Bayram süresince tatil ve ziyaretler sebebiyle vatandaşların evlerinden uzaklaşacaklarının değerlendirildiğini ve hırsızlık olaylarına karşı motorize ve yaya devriye sayısının arttırıldığını ifade eden Saçan, şunları kaydetti:
"Vatandaşların yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında da güvenlik önlemleri artırılmıştır. Kalpazanların, Ramazan Bayramı'nı fırsat bilerek piyasaya sahte para sürebilecekleri değerlendirilerek görevli sayısı bu noktada da artırılmıştır. İl giriş çıkışları ile il merkezinde de uygulama noktaları oluşturularak, araç ve şahıslar üzerinde asayiş ve trafik kontrolleri yapılacaktır."
Bayram süresince şehiriçi ve şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğunun yaşanabileceğini de hatırlatan Saçan, şehirlerarası karayolunda görev yapacak ekip sayısının da arttırıldığını belirtti.
Saçan, vatandaşların, "Toplum Destekli Polislik" anlayışı kapsamında, sadece olay olduğunda değil, şüphelendikleri konu ve şahıslarla ilgili her türlü ihbar, istek ve şikayetlerini 155 Polis İmdat hattına bildirmelerinin önemli olduğu sözlerine ekledi.