Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilk kez uygulanan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 30 bin TL hibe almaya hak kazanan genç çiftçiler belli oldu.
Hak kazanan proje sahiplerinin asil ve yedek listesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Çorum İl Müdürlüğü'nün internet sayfasında yayınlandı.
Program kapsamında, Bakanlık tarafından Çorum için ayrılan 6.330.000 TL bütçe ile 211 adet proje uygulamaya hak kazandı.
Çorum merkez ve ilçelerinde uygulanacak 211 adet projenin ilçe dağılımı şöyle: "Alaca 18, Bayat 14, Boğazkale 9, Dodurga 8, İskilip 22, Kargı 8, Laçin 9, Mecitözü 17, Merkez 37, Oğuzlar 8, Ortaköy 10, Osmancık 19, Sungurlu 23, Uğurludağ 9"

HİBE SÖZLEŞMESİ İMZALANACAK
Asil listede olan genç çiftçiler ile İl/İlçe Müdürlükleri arasında 11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında hibe sözleşmesi imzalanacak. Proje sahiplerinin sözleşme törenine katılmaması halinde, projeden kazandıkları haklarını kaybedecekler. Ayrıca her proje konusunda sırasıyla yedek listeden genç çiftçiler belirlenecek olup, yedek listede bulunan adaylar arasında hibe sözleşmesi imzalanacak.

GENÇ ÇİFTÇİLERDEN İSTENECEK BELGELER
Hibe sözleşmesi aşamasında genç çiftçilerden istenecek belgeler şöyle:
Genç çiftçinin ikametgâh belgesi, mülkiyeti başkasına ait ise noter onaylı kira sözleşmesi, organik tarım var ise Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu ile genç çiftçi arasında yapılmış sözleşme, iyi tarım uygulamaları var ise, kontrol ve sertifikasyon kuruluşu ile genç çiftçi arasında yapılan sözleşme, basınçlı sulama sistemlerinin arazi üzerinde uygulamasını gösterir uzman tarafından çizilmiş ve onaylanmış proje, hayvan alımları için TİGEM ile genç çiftçi arasında yapılan hayvan alım sözleşmesi.

ÖN ÖDEME VE HİBE ÖDEMESİNDEN ÖNCE
İcra takibinde olmadığına dair belge, proje konusunda Bakanlık uhdesinde kurulmuş olan (ÇKS, Türkvet, AKS, ÖKS, OTBİS v.b.) çiftçi kayıt sistemine üye olduğunu gösterir belge, alımlara ait faturalar, ürün ve malların TARSİM tarafından sigortalandığına dair sigorta poliçe sureti, teknik şartname.