Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, merkez ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Buhara Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları Hakan Kübalı, Tamer Orhan ve Murat Çağrı Erdinç, il Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay İlhan Uzunoğlu, Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, kamu kurumlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

27 Ocak 2021 tarihinde ilimizde 112 Acil Çağrı Merkezi'nin hizmete girdiğini hatırlatan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yaklaşık 1 yıldan beri emniyet, jandarma, sağlık ve orman yangını teşkilatının oradan toplu halde hizmet verdiğini söyledi. Köylerde yaşayan bazı vatandaşların hala 112 Çağrı Merkezi'nin ortak hizmet verdiğinden haberi olmadığını kaydeden Çiftçi, şöyle devam etti:
"Köy muhtarlarımız, köyde yaşayan insanlarımıza 112'nin tek numara altında hizmete geçtiğini hatırlatırlarsa faydalı olacağını düşünüyorum. Artık 155,156,153,177,181 gibi numaralar yok. Bunların hepsi kalktı, vatandaş tek numarayı arıyor, organizasyon da orada yapılıyor ve kısa süre içinde olaylara müdahale edilebiliyor. Bunu vatandaşlarımıza hatırlatmakta fayda var."

“TALEPLER DOĞRUDAN 03649991519 NUMARALI HATTA”
Muhtarların zaman zaman dile getirdiği bir sorunu da paylaşan Çiftçi, özellikle pandemi döneminde vatandaşların Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı'na ulaşmakta zorluk çektiklerini ve telefonunun sürekli meşgul olduğu yönünde bir yakınmaları olduğunu ancak bu sorunu çözdüklerini söyledi. Vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğünün 03649991519 numaralı telefonunu aradıklarında çağrı merkezi karşılarına çıktığını ve doğrudan taleplerini çağrı merkezine iletebildiklerini bildiren Vali Çiftçi, muhtarlardan bu numarayı vatandaşlarla paylaşmalarını istedi.,

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ NDEN BESİCİLERE İNDİRİMLİ ARPA
Vali Çiftçi, Toprak Mahsulleri Ofisinin yeni bir uygulaması hakkında muhtarlara bilgi verdi. Toprak Mahsulleri Ofisinin köylerde besicilik yapan vatandaşlara büyükbaş hayvanları için günde 5 kg üzerinden küçükbaş hayvanları için günde 2 kg üzerinden bir aylık yem bedeli olarak arpa sattığını belirten vali Çiftçi, "Köylerde besicilik yapan vatandaşlarımız varsa Toprak Mahsulleri ofisinden indirimli fiyata arpa almak isteyen varsa Tarım ve Orman Müdürlüğünden alacakları hayvan kayıt belgesiyle Toprak Mahsulleri ofisine giderlerse oradan piyasa fiyatının altında arpa alabilecekler" dedi.
vali Çiftçi, konuşmasının ardından basına kapalı gerçekleşen kısımda muhtarların talep ve sorunları dinledi.