Çorum Belediyesi, Çorum’da bulunan 38 taksi durağını modernize ederek yenilemesi Türkiye’ye örnek oldu.
Çorum’un taksi duraklarını yenilemesinin ardından Nevşehir’den bir ekip Çorum’a gelerek incelemelerde bulundu. Nevşehir de Çorum’u örnek alarak taksi duraklarını yenilenmesi için çalışma başlattı.
Zabıta Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu faaliyette bulunan 38 duraktan 21 adedi Halk Bankası, 3 adet durak Vakıflar Bankası tarafından yapılırken 13 taksi durağı da Çorum Belediyesi tarafından yaptırılarak yerlerine monte edildi.
Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan 13 durağın da monte edilmesi nedeniyle taksici esnafı Başkan Külcü’ye teşekkür etti.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, taksici esnafının modern mekanlarda hizmet vermelerinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Eski taksi durakları esnafımıza ve Çorum’a yakışmıyordu. Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ile yapılan protokol ile 25 taksi durağı yenilendi. Kalan 13 taksi durağı da Belediyemiz bütçesi ile modernize edilmiştir. Yeni taksi durakları Çorum’a yakışır hale gelmiştir” dedi.
Yeni taksi duraklarının içerisinde klima, televizyon, büro mobilyası ve lavabonun yer aldığını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bir çok ilimiz yeni taksi duraklarını kendi illerinde yapmak için Çorum’a gelerek inceleme yapıyorlar, Nevşehir ilinde de Çorum modeli uygulanmaya başlanmış. Çorum Türkiye’ye örnek olmuştur” dedi.
 
Taksi Duraklarını zamanında yapan firmaya plaket
Türkiye’ye örnek olan Çorum Belediyesi’nin taksi duraklarının yenilenmesi projesinde durakları yapan Sera Reklam Ajansı’na durakların zamanında yapılması ve estetiği nedeniyle plaket verildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, firma yetkililerine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Candan, ajans yetkilileri Satı Gündüz ile Mehmet Kılıç’a plaket takdim etti.