Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Çorum Olayları'nın 36. yıldönümü dolayısıyla kentte çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı anma etkinliğinde, katılımcılarla bazı vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Polisin olaya müdahalesinin ardından gerginlik kısa sürede yatıştırıldı. Yaşanan gerginlikte 4 kişi de gözaltına alındı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi ve Çorum Alevi Kültür Merkezi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliklere; bu yıl Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Beştaşı Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Çorum Emek ve Demokrasi Platformu ile Çorum Köy Dernekleri destek verdi.

Saat 11.00’de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nde toplanan kalabalık, sloganlar eşliğinde Hürriyet Meydanı'na yürüdü.
Çorum olaylarında yaşamını yitirenlerin anıldığı etkinlikte; dernek yetkilileri kitlesel basın açıklamasında bulundu. Bu sırada slogan atan bazı katılımcılarla bir gurup vatandaş arasında sözlü tartışma yaşandı.

Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası, gerginliğin büyümesi kısa sürede önlendi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasının ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

VAKIF'TA PANEL DÜZENLENECEK
Anma etkinlikleri kapsamında bugün (3 Temmuz 2016 Pazar) saat 17.00’de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda panel düzenlenecek.

Panele Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz ile Alevi kanaat önderleri ve STK temsilcileri katılacak. Etkinlikte günün anlam ve önemine uygun müzik ve şiir dinletisi yapılacak.