Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yer alan risk haritasında vaka sayılarının artmasıyla koyu kırmızı renge bürünen Çorum, yeni tedbir ve kısıtlamalarla birlikte yeşil ve sarı renge dönmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Koronavirüs tedbirler kapsamında uygulanan kısıtlamalara ve uygulamaya özen gösteren Çorum’un Koronavirüs yoğunluk haritası son haftalarda yeşile dönmeye başladı.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Çorum İl Hıfzıssıhha Kurulu'nda alınan kararlar, Çorum İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin insanların yoğun olduğu bölgelerde denetimi sıklaştırması üzerine risk haritası son üç haftaya göre yeşile dönmeye başladı.

ÇORUM’DA 44 GÜNDE 416 KİŞİ ÖLDÜ

Çorum’da 1 Kasım – 14 Aralık tarihleri arasında koronavirüs salgını nedeniyle 416 vatandaş hayatını kaybetmişti. Özellikle artan koronavirüs vefatları nedeniyle morglar doluluk oranlarına ulaşmıştı.

20 ARALIKTA SUNGURLU’DA 5 KİŞİ ÖLDÜ

20 Aralık 2020 günü Çorum’un Sungurlu ilçesinde koronavirüs nedeniyle 5 kişi vefat etti.

Sungurlu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Şahiner, “böyle bir haberi paylaşmak istemezdim. Ekiplerimiz sadece bugün beş cenazemizi defnetti. Lütfen kurallara uyalım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edelim” ifadesini kullandı.

TEDBİRLER ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Koronavirüs salgınından nüfus yoğunluğuna bağlı olarak en çok etkilenen illerinden biri olan Çorum’da vaka yoğunlukları “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden yayınlanan son haritaya yansıdı.

Uygulamaya göre Çorum’da risk haritası üzerinde bulunan kırmızı renkler azaldı. Azalan kırmızı renge rağmen Çorum’un Çok Yüksek Riskli Bölgeler durumu ise hala geçerliliğini koruyor.

İşte Çorum’un koronavirüs risk haritası…