Daha önceden geçici nikah dairesi olarak kullanılan sosyal tesis bugünden itibaren Millet Kıraathanesi olarak hizmet verecek. Tesisin açılış kurdelesini törene katılan öğrenciler kesti.

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına devam eden Çorum Belediyesi, Çorum’a 3 yeni millet kıraathanesi kazandırıyor.

Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde gençlerin kitapla buluşacağı ve ders çalışabilecekleri millet kıraathanelerinin ilki Şehitler Parkı’nda düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, protokol üyeleri, mahalle sakinleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, Çorum Belediyesi’ne teşekkür ederek millet kıraathanesinin gençlerin faydalanacağı güzel bir mekan olduğunu dile getirdi. Şahin, “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

VERİLEN SÖZLER BİR BİR YERİNE GELİYOR

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da, konuşmasında seçim öncesi verilen sözlerin bir bir yerine getirildiğini söyledi.

Aşgın, “Dedikodulara bakmadan, sadece hedefe kilitlenerek seçim öncesinde ne söz verdiysek yerine getiriyoruz. Rabbim fırsat verdi ve görevde 30 ayı doldurduk. Bu süreçte vaat ettiklerimizin yüzde 70’ini yapmayı Rabbim bizlere nasip etti. Bu millete olan aşkımız, sevdamız, şehrimize olan tutkumuzla çalışmaya devam ederek seçim vaatlerimizin kalan yüzde 30’luk kısmını da yerine getireceğiz” diye konuştu.

Bir adet millet kıraathanesi sözü vermelerine rağmen 3 farklı noktaya millet kıraathanesi yaptıklarını ve hepsini açılışa hazır hale getirdiklerini belirten Başkan Aşgın, bunlardan ilkini Şehitler Parkı’na açmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Aşgın, ikinci millet kıraathanesini Hıdırlık’ta, üçüncüsünü ise Kadeş Barış Meydanı’nda açacaklarını duyurdu.

ONLAR DEDİKODU ÜRETSİN, BİZ HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ

Dedikodulara aldırış etmeden aşkla çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Aşgın, “Fitnecileri ve sağda solda dedikodu peşinde koşanları çatlatacağız. Hizmetlerimiz aşkla, muhabbetle, parti ve mahalle ayrı gözetmeden Allah’ın Hakk’ın rızasını ve halkın duasını hedefimize koyarak çalışmaya devam edeceğiz. Onlar kenarda konuşmaya devam etsinler, biz iş üreterek halka hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Vali Yardımcısı Hakan Kubalı da, konuşmasında millet kıraathanelerinin Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemsediği projelerden biri olduğuna dikkat çekti.  

Kubalı, “Okumak gelişmektir, özgürlüktür, aydınlanmaktır, okumak insan olmanın uygarlaşmanın baş koşuludur. Bu güzel kamu hizmetinden, bu aydınlanma yuvasından herkesin yararlanmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ise, Çorum’da güzel eserler inşa edildiğini ve inşa edilmeye devam edileceğini söyledi.

Kavuncu, “Gençler için ne yapsak azdır. Bu tür eserler geleceğin inşa edilmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Belediye Başkanımızı bu güzel eserden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

AÇILIŞI GENÇLER YAPTI

Konuşmalarından ardından Millet Kıraathanesinin açılışı gerçekleştirildi. İl Müftüsü Muharrem Biçer’in yaptığı duanın ardından öğrenciler açılış kurdelesini kesti.