Tarihi Çorum Kalesi’nde yıkım çalışmaları başladı. Kale’nin turizme kazandırılması konusunda çalışmaları başlatan Çorum Belediyesi ilk kazmayı vurdu. Kale içerisindeki harabe yapıların yıkım çalışmaları başlatıldı.  Kamulaştırılması yapılan 4 parselde gerçekleşen yıkım çalışması ile birlikte Kale projesinin startı verildi. Kalede yıkım çalışmalarını Belediye Başkan Halil İbrahim Aşgın  başlattı.  Kalede düzenlenen törenle ilk kepçe vuruldu. Yıkım çalışmasına Başkan Aşgın’ın yanı sıra Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin’de ve katıldı.

Aşgın yıkım çalışmalarını başlattıktan sonra Kale içerisinde incelemelerde bulunarak, buradaki yapılarla ilgili bilgi aldı. Kale içindeki bazı yapıların yıkılacağı, bazılarının ise restore ederek turizme kazandırılacağı bildirildi.  Aşgın ilk etapta kamulaştırılan yapıların yıkımını gerçekleştireceklerini açıklayan Aşgın, Çorum Kalesi Projesiyle ilgili çalışmaları en kısa sürede tamamlayacaklarını ifade etti.

Yapılan açıklamada, Çorum Kalesi’nin içerisinde yer alan 42 metruk yapının kamulaştırıldığı, bu yapılardan 3’ünün ise tescilli yapı olduğunu belirtildi.