Pir Baba Sosyal Tesisleri bugün saat 11.30'da Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İl Jandarma Komutanı Alb. İlhan Uzunoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Gürsel daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri katılımıyla gerçekleştirildi.

AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya açılışta yaptığı konuşmada, “Çorum, hükümetten yeterince destek alamıyor” tartışmalarına son noktayı koydu. Kaya, 19 yılda 20 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi.

AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, Pir Baba Sosyal Tesisleri’nin açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Milletvekili Kaya, isim vermeden muhalefetin “Çorum, hükümetten yeterince destek alamıyor” tartışmalarına değindi. 19 yılda 20 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydeden Kaya, hızlı tren projesinin de 2021 yılında ihale edileceğini söyledi.

“HÜKÜMET, ÇORUM’UN HER ZAMAN YANINDA OLMUŞTUR”

Milletvekili Kaya, “Hükümetimiz 19 yıl boyunca Çorum’a 20 milyar liralık yatırım yaptı. Sadece şuanda karayollarında 11 şantiyede 3 milyarlık yatırımla devam ediyoruz. Hem sulama hem ulaşım hem milli eğitim hem de sosyal yardımlar yapılıyor. Bunlar yapılırken Çorum’a hızlı trenin gelmesi için her türlü girişimi yapıyoruz. Projesi tamamlanan hızlı trenin de ihalesini yapacağız. Bir an önce tamamlattırıp Delice’den Samsun’a kadar olan kısmı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Biz Çorum’da birliği, beraberliği tesis ederek hizmetlerin daha kolay gelmesi için gayret ediyoruz. Birilerinin dediği gibi hükümetten istediğini alamamış değildir. Hükümet 20 milyarlık yatırımla Çorum’un her zaman yanında olmuştur. Çorum, hükümetin her zaman gözdesi olmuştur” dedi.

“AZERBAYCAN’IN BU HAKLI MÜCADELESİNDE HER DAİM YANINDAYIZ”

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalara da değinen Milletvekili Kaya, Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğunu vurguladı. Kaya, “Dünyada birçok gelişme oluyor. En son Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar başladı. Ermenistan’ın 30 yıldır işgal altında tuttuğu topraklardan atılması için Azerbaycan’ın mücadelesine biz de tüm kalbimizle katılıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Azerbaycan’ın bu haklı mücadelesinde her daim yanındayız. Biz iki devlet bir milletiz. Bunun için ne gerekiyorsa devletimizce yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

“21. YÜZYILIN TÜRK YÜZYILI OLDUĞUNU DÜNYAYA GÖSTERECEĞİZ”

Libya ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın Birleşmiş Milletler tarafından onaylandığını hatırlatan Kaya, “İnşallah Türkiye’nin Akdeniz’e hapsedilmek istenmesinin önünü keseceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21. Yüzyılın Türk yüzyılı olduğunu dünyaya göstermiş olacağız” şeklinde konuştu.