Heyet ilk olarak Türkeli Gençlik Merkezine giderek, İçişleri Bakanlığı tarafından Sinop’un Türkeli İlçesinde çalışmaları koordine etmek üzere görevlendirilen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ile birlikte Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak ile görüştü.

Muhtarlarla birlikte Çorumlular adına yaralara birlikte merhem olmak için afet bölgesine geldiklerini belirten Yağbat, afetin açtığı yaraları hep birlikte sarmak ve vatandaşlara moral vermek adına yola çıktıklarını kaydetti.

Sinop Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin’de Çorum Belediyesi tarafından yapılan araç ve ekipman desteğinin ardından Başkan Yardımcısı ve muhtarların desteği için teşekkür etti.

Bozkurt’u da Ziyaret Ettiler

Sinop’un Türkeli İlçesindeki sel felaketinin yaralarını sarmaya giden heyet Kastamonu Bozkurt’taki selden etkilenen bölgeleri de yerinde gördü. Heyet selden etkilenen bölgelerdeki çalışmaları yerinde inceledikten sonra Seydiler İlçesi Kaymakamı Cihat Abukan ile birlikte Türkiye genelinden gelen yardımların dağıtılması konusunda da ekiplere yardımcı oldular. Bozkurt ziyareti sırasında Çorum’dan gelen heyetle karşılaşan AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya’da kendilerini görmenin hem sürpriz hem de gurur verici olduğunu ifade etti. Çalışmalarda kolaylık dileyen Oğuzhan Kaya bir süre sohbet ettikten sonra incelemelerine devam etti.

Başkan Aşgın’dan Personele Moral

Heyet daha sonra sel felaketinden etkilenen bölgelerde çalışmalarını yürüten Çorum Belediyesi ekiplerini ziyaret etti. Yatılı Bölge Okulu’nda konaklayan işçilerle sohbet ederek moral veren Yağbat, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile telefonda görüştü. Çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Aşgın “Çalışma arkadaşlarımızın yüzlerinde yorgunluk ifadesi göremiyorum. Onların, işlerini aşkla yaptığının farkına varıyoruz. Hepinizle gurur duyuyoruz. Çorumumuzu en iyi şekilde temsil etmek için işinizi en iyi şekilde yaptığınızı duyuyoruz, görüyoruz. Hepinizi alnınızdan öpüyorum” şeklinde konuştu.