Gezi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Mayıs ayında hizmete giren Halk Et’e Çorum halkının büyük bir teveccüh gösterdiğini söyledi.

Çorum halkının kaliteli, güvenli ve ucuz et yiyebilmesi amacıyla kurulan Halk Et’e yoğun ilginin olduğunu belirten Aşgın, Halk Et Tanzim Satış Mağazasında büyükbaş ve küçükbaş hayvan etleriyle birlikte dana kavurma ve sucuk satışlarının da yapıldığını açıkladı.

Mayıs ayında hizmete giren ve o günden bu yana çok güzel fonksiyon icra eden Halk Et’te günlük 400 kilo et satışının yapıldığını vurgulayan Aşgın, HalkEt olarak sadece et satışı yapmadıklarını, 3 ürün ile ilgili ar-ge çalışmalarını devam ettiğini ifade ederek, “Halk Et olarak sadece et satışı yapmıyoruz. ‘Çorum Kavurması’ adı altında Ar-Ge çalışmalarını başlattık ve yıllık 400 tonluk bir kapasite ile Çorum Kavurması’nı Türkiye’nin her yerine duyurmak istiyoruz. Şu anda Türkiye çapında büyük bir rağbet var. Dana ve manda sucuğu ile ilgili olarak ar-ge çalışmalarını daha önce yapmıştık. Halket markasıyla sucuk satışlarımız devam ediyor. 3 ürün ile ilgili ar-ge çalışmalarımız da devam ediyor. Bunlardan birisi pastırma. Halket markasıyla pastırma için çalışmalarımız devam ediyor. Yakında Halket pastırmasını sadece Çorumlu hemşehrilerimizle değil, tüm Türkiye ile buluşturacağız. Yine hazır et döner ile ilgili bir çalışmamız da var” dedi.

Mezbahada sokak ve barınak hayvanları için de bir proje geliştirdiklerini belirten Aşgın, hayvansal atıklardan sokak hayvanları ve barınaktaki hayvanlar için hayvansal atıklardan mama üretimi yapacaklarını kaydetti.

HalkEt ile yeni karar aldıklarını açıklayan Aşgın, “Halket’e çok büyük bir teveccüh olduğu için Halket’e yeni entegre bir tesis inşa ediyoruz. Entegre tesis çalışmalarımızı başlattık inşallah 1-2 ay içinde tamamlayacağız. Tesis ile Halket’in kapasitesini daha yukarılara taşımış olacağız. Hayvan Pazarı, Mezbahane ve Halket ile burada istihdama ciddi katkı sunuyoruz. Ar-ge çalışmalarımız ve entegre tesisimizin de tamamlanmasıyla birlikte istihdam kapasitemizi artırmak niyetindeyiz” ifadelerini dile getirdi.

Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Et Kombine Tesislerinin resmi açılış için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin önümüzdeki günlerde Çorum’a geleceğini açıkladı.

Basın açıklamasının ardından Belediye Başkan Yardımcıları Lemzi Çöplü, Turhan Candan, Alper Zahir ve belediye meclis üyeleri ile birlikte mezbahayı gezerek mezbaha müdüründen bilgi aldı. Mezbahane’de günlük 500 küçükbaş ve 250 büyükbaş hayvan kesimi yapıldığını anlatan Aşgın, “Çorum Belediyesi olarak bölgenin en büyük mezbahasını hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mezbahamız kapasitesinin yanında hem hijyenik olarak hem de teknolojik açıdan da bölgenin en iyisi durumunda. Mezbahamızdaki kesimlere artarak devam eden bir talep var. Nakliye araçlarımız, teçhizatlarımız ve personelimiz ile son derece modern kesimhanemiz Çorum’un hizmetinde. Sadece mezbaha değil soğuk hava depolarımız da son derece hijyenik ve donanımlı. 85 ton günlük taze et dopalama alanımız var.” şeklinde konuştu.