Basın İlan Kurumu, kamu ilanlarının gazetelerde yayınlanmasına aracılık eden kurum. Kısa adıyla BİK, resmi ilan desteği karşılığında, temel olarak, gazetelerin istihdama katkı sağlamasını, gerçek anlamda habercilik görevini yerine getirerek halkın haber alma ihtiyacına cevap vermesini, okunur ve etkili olmasını bekliyor.
Bu işlevlerin sağlıklı biçimde yerine getirilebilmesi için, gazete sayısının makul sınırda kalması, gerek resmi, gerekse özel ilan pastasının fazla parçaya bölünmemesi gerektiği de bir gerçek. Ancak bu şekilde, gazeteler teknolojik atılım yapabilir, kalifiye eleman çalıştırarak daha iyi habercilik hizmeti verebilir. Dolayısıyla, BİK’in gazete enflasyonundan kurtulmaya sıcak baktığı da bir sır değil.
Önceki akşam Çorum’a gelerek, “vasıflı” üç yerel gazetenin yöneticileriyle akşam yemeğinde buluşan BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, Kurum’un tüm kriterleri açısından Çorum yerel gazetelerini çok olumlu bulduklarını belirterek, iyi niyet, yapıcılık, doğru gazetecilik yapma ve istihdamı artırma çabalarını takdirle karşıladığını söyledi.
Genel Müdür Karaca, Çorum gazetelerini yakından izlemeye devam edeceğini de vurgulayarak, yerel basında uygulamayı planladıkları tüm yeniliklerde Çorum’a öncelik vereceklerini, hatta “pilot il” gibi düşüneceklerini ifade etti.