DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Sorumlusu Deniz Ilgan işçilere destek vermek amacıyla fabrika önüne geldi. Ilgan, fabrika yönetimi ülkenin Anayasası, yasaları ve uluslararası sözleşmeleri ayaklar altına aldığını ifade ederek, bunu kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Çorum-Ekmekçioğluları Grubu'na ait  Ekmekçioğlu Metal Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş fabrikasında işçilerin DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olan 20 işçi işten atıldı.
Ekmekçioğlu Metal’de işçilerin tamamı sendika üyesi olduktan sonra Çalışma Bakanlığı'na yapılan başvuru sonucu yetki belgesi geldi. Ancak bu hakkı tanımayan işletme yetkilileri bu sabah işe gelen  20 işçinin fabrikaya girişlerine onay vermedi. Fabrika önünde işçiler eylem yaparken, çok sayıda jandarma ekibi fabrikaya gelerek güvenlik önlemi aldı.
İşten atmalara tepki gösteren Birleşik Metal-İş Anadolu sorumlusu Deniz Ilgan,  işçilerin sendika hakkının tanınmasını istedi.
Deniz Ilgan, fabrika önünde yaptığı açıklamada, bu çıkışların sözde fesih yasağına rağmen yapıldığına dikkat çekerek, “ Bu çıkışlar sözde fesih yasağına rağmen yapılıyor. İşçileri kendi malı gibi gören, sendikaya üye olan işçiyi aşağılayan zihniyet bu kez de Çorum’da karşımıza çıkmış bulunuyor. Üstelik işçinin sendikalaşmasına tahammül edemeyen işverenin kendisi işveren sendikası MESS üyesi.
Ekmekçioğulları’nda ülkenin Anayasa’sı, yasaları ve uluslararası sözleşmeleri ayaklar altına alıyor. Bunu kabul etmeyeceğiz. Salgın dönemini fırsat bilip işçileri cezalandırmaya çalışıyorlar. Sendikamız diğer fabrikalarda olduğu gibi Ekmekçioğulları’nda da üyelerinin haklarını korumak konusunda kararlıdır. Ekmekçioğulları’nda işçilerin sendikal hakları güvence altına alınana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.