Dünyanın her tarafından günden güne yaygınlaşan ve insanların kazanç kapısı haline gelen sanal para veya bir diğer adıyla kripto para ile sanal alemde telefondan, televizyona, beyaz eşyadan mobilyaya, giyecekten ve yiyecek ürünleri satışlarının yapıldığına şahit olunuyor. Ancak, Çorum’da bir çay ocağı, belki de dünyaya ilk olan bir uygulamayı hayata geçirdi.

Çorum Merkez Gazi Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Kırmızı Şimşekler Çay Evi, “müşteri memnuniyeti her şeyden önemlidir” düsturu ile hareket ederek kripto para bitcoin ile çay satışı yapmaya başladı.

İşletme sahiplerinden Kerem Kutay Yıldırım, Bitcoin uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Son günlerde hemen her yerde konuşulan Bitcoin ile alışverişin dünyanın dört bir yanında yaygın hale geldiğini gördüğünü anlatan İşletme Sahiplerinden Kerem Kutay Yıldırım, Çorum’da bir yeniliği hayata geçirme kararı alarak, nakit ödemelerin yanısıra kredi kartıyla ödemelere bir de kripto para ile ödeme uygulamasını başlattıklarını söyledi.

Bitcoin ile çay ücreti ödemelerinin nasıl yapıldığı hakkında da bilgiler veren Kerem Kutay Yıldırım, müşterilerin içtikleri çay ücreti kadar kripto parayı seçtiğini, ardından da digital uygulama ile kendi hesabından, işletme hesabına aktarım yaptığını ifade etti. Yaklaşık 1 dakika süren işlemin ardından her iki tarafa da ödemenin gerçekleştiği mesajının geldiğini anlatan Yıldırım, şu anda pek yaygın olmayan kripto para uygulamasının Çorum’da ilk defa kendilerini başlattığını da sözlerine ekledi.