Çorum Merkez Karahisar Köyünde 6.500 dönümlük arazide Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan adına 'Cumhurbaşkanı Hatıra Ormanı' ve Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında 'Bereket Ormanı' oluşturuldu.

2015 yılında fidan dikimi yapılan sahada her yıl bakım çalışması olarak, ot alma, çapalama ve kuruyan fidanların yerine dikim çalışmaları yapılıyor.

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Çorum Orman İşletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp ile birlikte ilgili sahada denetimde bulunarak, yürütülen bakım çalışmalarını yerinde inceledi.

Bölge Müdürü Halil Oflu; “Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini kapsayacak şekilde ormancılık faaliyetlerimizi yürütmekteyiz.

Bölgemizdeki ormanların sağlıklı ve bakımlı olarak sürdürebilirliğini sağlamak için çalışma yapılan sahalardaki orman ve fidan gelişimi periyodik olarak kontrol edilmektedir.

Cumhurbaşkanı Hatıra Ormanı ve Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan "Bereket Ormanı’’mızın her yıl kontrol ve bakımlarını yapıyor, ihtiyaç duyulan yerlere ise tamamlama dikimleri yapıyoruz. Bakımlarını yaptığımız fidanlarda büyüyüp yeşererek bizleri mutlu ediyor.

“Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur” diye söylemiş atalarımız. Emek verip zahmetini çekerseniz, rahman rahmetini ve bereketini esirgemiyor” dedi.