Çorum Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısında CHP Grubu adına söz alan Belediye Meclisi Tarife Komisyonu Üyesi Hüseyin Gazi Uysal, Belediyenin 2019 yılı faaliyetlerine göz atıldığında en önemli hizmet noktası olan 3 müdürlüğün bütçelerinin önemli bir kısmının iptal edildiğine dikkat çekti.
Uysal; “Stratejik plan, Performans Programı ve faaliyet raporlarına baktığımız da en önemli hizmet noktası olan 3 büyük müdürlüğümüzün bütçelerinin önemli bir kısmı iptal edilmiştir.
Bunlar;
-Fen İşleri Müdürlüğü:29 Milyon 550 Bin Türk Lirası
-Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü:24 Milyon 500 Bin Türk lirası
-Park ve Bahçeler Müdürlüğü:10 Milyon 500 Bin Türk lirası olmak üzere; toplam 64 milyon 550 bin Türk lirası kısmı imha edilmiştir” dedi.

‘TAAHHÜT ETİĞİNİZ HANGİ HİZMETLERİN BÜTÇESİNİ İPTAL ETTİNİZ?’
Belediye yönetiminin; sonuç olarak; özel kalem, personel giderleri, hizmet alımlarına ayrılan hatırı sayılır yatırım kalemlerinin küçülterek Çorum halkının alması gereken öncelikli hizmetleri yerine getirmediğini, halka hizmet götürme noktasında başarısız olduğunu dile getiren CHP Meclisi Üyesi Hüseyin Gazi Uysal; “Çorum halkına yapmayı taahhüt etiğiniz hangi hizmetlerin bütçesini iptal ettiniz?” diye konuştu.
Stratejik plan, Performans Programı ve faaliyet raporları ile ilgili görüşlerini dile getirdiği konuşmasında toplamda 64 milyon 550 bin Türk Liralık kısmının iptal edildiğine dikkat çeken CHP Belediye Meclisi Üyesi Hüseyin Gazi Uysal; “Şehrimizin kültür ve turizmden tut, sosyal yaşamdan alt yapıya, depremden trafiğe kadar o kadar çok çözülmeyi bekleyen sorunlar varken, bunları çözmek yerine ödenekleri daralttınız” diye konuştu.
Bütçelerinin bir kısmı iptal edilen ilgili müdürlüklerin Çorum halkına karşı hesap verme adına açıklama yapmaları çağrısında bulunan CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Gazi Uysal, “O gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemeyecektiniz?” diye tepki gösterdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘Şimdi hesap verme zamanı. Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklersen, diğerleri de yanlış gider ya; bizim bütçede aynı buna benziyor.
Neden mi?
Stratejik plan, Performans Programı ve faaliyet raporlarına baktığımız da en önemli hizmet noktası olan 3 büyük müdürlüğümüzün bütçelerinin önemli bir kısmı iptal edilmiştir.
Bunlar;
-Fen İşleri Müdürlüğü: 29 Milyon 550 bin Türk Lirası
-Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü: 24 milyon 500 Bin Türk lirası
-Park ve Bahçeler Müdürlüğü: 10 Milyon 500 Bin Türk lirası olmak üzere; toplam 64 milyon 550 bin Türk lirası kısmı imha edilmiştir.
Çorum halkına yapmayı taahhüt etiğiniz hangi hizmetlerin bütçesini iptal ettiniz?

“ŞİMDİ HESAP VERME ZAMANI”
Şehrimizin kültür ve turizmden tut, sosyal yaşamdan alt yapıya, depremden trafiğe kadar o kadar çok çözülmeyi bekleyen sorunlar varken, bunları çözmek yerine ödenekleri daralttınız.
Performans programından olup, yapmadığınız hizmetlerin gerekçesini açıklamak zorundasınız.
Zaman mı yetmedi?
Zamanınız mı yoktu?
Malzeme mi temin edemediniz?
Para mı bulamadınız?
Yoksa hava şartlarından dolayı mı?
Aslında en doğrusu, ilgili müdürlüklerinizin açıklama yapmasıdır. Bu sayede Çorum halkına karşı hesap verme sorumluluğunuz da yerine getirmiş olursunuz.
Sonuç olarak; özel kalem, personel giderleri, hizmet alımlarına ayrılan hatırı sayılır bütçeler gösteriyor ki; yatırım kalemlerini küçülterek Çorum halkının alması gereken öncelikli hizmetleri yerine getirmediğinizi, halka hizmet götürme noktasında başarısız olduğunuzu göstermektedir.
O gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemeyecektiniz.
Şimdi hesap verme zamanı.”