Çorum Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bünyesinde görev alan öğretmen ve eğitmenler için bir dizi etkinlik düzenledi.

Altınkaya Arena Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, eğitmenler ve öğretmenler katıldı.

Programda öğretmenler adına konuşan Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. ‘Öğretmen, hayatının her anını öğrencilerine ayıran ve onların hayatına sevgiyle dokunandır.’ diyen Yabacıoğlu, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, Çorum Belediyesi’nin Türkiye’de eğitime ciddi katkı sağlayan sayılı belediyelerden olduğunu söyledi. Konuşmasında ayrıca tüm öğretmenlerin gününü kutlayan Kodek, eğitime verdiği desteklerden dolayı Çorum Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeryüzündeki en kıymetli mesleğin öğretmenlik olduğuna vurgu yaparak bu kıymetli mesleğin bir parçası olan ve işlerine gönülden bağlı tüm öğretmenleri tebrik etti. Öğretmene en çok yakışanın aşkla çalışmak olduğunu dile getiren Başkan Aşgın, aşkla çalışan tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Konuşmasında şehit öğretmenleri de unutmayan Başkan Aşgın, hayatını kaybeden tüm öğretmenlere rahmet dileyerek konuşmasını noktaladı.

Etkinlik, Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan’ın yaptığı mini bir sunumla sona erdi. Aslanhan’ın hayata dokunan tecrübelerini paylaştığı sunum, öğretmenler ve protokol üyelerinden alkış aldı.