Çorum Belediyesi Kariyer ve İş Merkezi ile Mesleki Yeterlilik Kurumu işbirliği ile gerçekleşen mesleki yeterlilik belgesi programında ilk belgeler verildi. Turgut Özal Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü; Çorum Taksiciler, Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mehmet Gayretli ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, mesleki yeterlilik belgesine sahip nitelikli işgücünün artmasını amaçladıklarını söyledi. Çöplü, “Çorum Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projesi içerisinde mesleki yeterlik belgesi kazandırılması amacıyla çalışma başlatmıştık. Avrupa Birliği bünyesinde ve Çorum Belediyesi’nin garantörlüğünde çalışmalara başladık. Çorum Kariyer ve İş Geliştirme Merkezi olarak yaklaşık 187 meslek dalında başvuru aldık. Taksiciler ve servisçiler, emlak danışmanları ve devamında market elemanlığı alanında yoğun bir talep vardı. Bu meslek alanlarında kurslarımızı ve sınavlarımızı gerçekleştirdik. Bu sınavlarda başarı elde edenlere belgelerini teslim etmeye başlıyoruz. Bundan sonrada mesleki yeterlilik belgesi için farklı alanlarda eğitim kurslarımız ve sınavlarımız devam edecek. Sosyal sorumluluk projesi içerisinde istihdama nitelikli eleman yetişmesi için çalışmalarımız devam edecek. Çorum olarak üretime ve istihdama katkı sağlayan bir iliz. İhracat rakamlarına bakıldığında Çorum ilk 10 il arasında yer alıyor. Üretime ve ihracata katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Törende konuşan Çorum Taksiciler, Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mehmet Gayretli, Çorum Belediyesi’ne teşekkür etti. Gayretli, “Her yıl bakanlık tarafından esnafımızdan bazı belgeler istenmektedir. Bu yıl da bakanlık, mesleki yeterlilik belgesi alınmasını zorunlu tuttu. Mesleki yeterlilik firmalar bu belge için Bin TL fiyat belirledi. Belediyemizin öncülüğünde bu belgeler esnafımıza ücretsiz olarak sunuldu. Bu işte emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere Çorum Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Taksiciler ve Servisçiler ile Emlak Danışmanlığı’nda başarılı olanlara meslekli yeterlilik belgeleri teslim edildi.