Çorum'da Farabi Caddesi ile Akşemseddin Caddesi köşesinde yapımı devam eden yeni belediye binasında çalışmalar tam gaz ilerliyor, ikmal ihalesi yapıldıktan hemen sonra çalışmalarını hızlandıran yüklenici firma, eksik kalan işlerin önemli bir bölümünü tamamladı.
Bir yandan dış cephe giydirmeleri yapan yüklenici firma diğer yandan da binanın iç donanımlarının tamamlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bina içinde zemin, duvar ve tavan düzenlemeleri sona ererken mekanik ve elektrik tesisatı işleri devam ediyor.
Binanın Şantiye Şefi Mimar Ali Yırtal, olumsuz hava şartlarına rağmen çalışmalara hızla devam ettiklerini bildirdi. Ali Yırtal, "Söz verdiğimiz gibi zamanında biterek teslim etmeyi hedefliyoruz. Şu anda kalan işin yüzde 90’ını bitirmiş durumdayız. Bina içinde boya çalışmaları tamamlandı. Dış cephenin granit kaplamasını da önümüzdeki günlerde tamamlayacağız. Kalabalık bir ekiple hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyor. Yaklaşık 120 kişilik bir ekiple eksik kalan işleri kısa sürede bitirmeye gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çorum Belediyesi; görünüş, mimari ve teknolojik donanımı ile çok daha modern bir hizmet binasını Çorum'a kazandırarak hizmet kalitesini daha da yukarıya çıkaracak. Aynı zamanda yeni hizmet binası tamamlandıktan sonra belediye işlemleri de tek çatı altında yürütülebilecek. Öte yandan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşğın da binayı sık sık ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi alıyor.