Hayvan pazarında Çorumlu üreticilere yer verilmediği iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, “Sülüklüevler kurban satışı yapılabilecek alanlar içerisinde yer almıyor. Hayvan pazarımız dışında izinsiz satış yapmak isteyenlere izin vermek kurallara uyan üreticimize haksızlık yapmak sayılır idi. Haberde ismi geçen şahıs hayvan pazarından 3 padok kiralamıştır.” dedi.

Lemzi Çöplü açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

- 23 Temmuz – 02 Ağustos tarihleri arasında açık olan Çorum Belediyesi Hayvan Pazarında 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren hayvan satış yerleri vatandaşlarımıza kiralanmaya başlamıştır.

- 27-31 Haziran tarihleri arasında Koyun-Keçi Birliği, Damızlık ve Süt Birliği, Mandacılar Birliği gibi yerlere hayvan pazarında kurban satış yeri için kiralama işlemlerinin 01Temmuz tarihinden itibaren yapılacağı yönünde bilgilendirmeler yapılmıştır.

- Hayvan pazarının açık olduğu tarihlerde de vatandaşlarımıza yer tahsisleri yapılmıştır.

- Hayvan Pazarımızda Çorum merkezde yer alan hayvan üreticilerinin yanı sıra Alaca, Sungurlu, Ortaköy, Merzifon gibi ilçe ve köylerden 36 büyükbaş hayvan yetiştiricisine ve 87 küçükbaş hayvan yetiştiricisine yer tahsisi yapılmıştır. 23 Temmuz tarihinden itibaren de üreticilerin Pazar yeri kiralama süreci devam etmiştir.

- Çorum Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında toplanan 2020 Kurban Bayramı Komisyonu kararında Çorum merkezde kurban satış yeri olarak sadece Çorum Belediyesi Hayvan Pazarı belirlenmiş olup başka yerlerde hayvan satışı tamamen yasaklanmıştır.

- Kurban Komisyon Kararları gereği belirlenen kurban kesim yerlerinden olan Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1.Cadde, Mehmet Akif Ersoy 38. Sokak ve Sülüklüevler 48. Sokağın birleştiği yerde (Eski TEDAŞ Şantiyesi Karşısı) hayvan satışı yapılmasına izin verilmemiştir.

- Haberde ismi geçen şahıs kendisi, kardeşi ve dünürü adına hayvan pazarından 3 padok kiralamıştır. Haberde bahsedildiği gibi hayvan pazarında yer bulamadığına dair iddialar tamamen mesnetsizdir.

- Çorum Belediyesi Hayvan Pazarında Kurban Bayramının 3. Günü de dahil yer kiralamak isteyenler için boş yerimiz var idi. Yer kiralamak isteyen hiç kimse geri çevrilmedi. Ayrıca günlük giriş yapmak isteyenler için de yeterli sayıda yerimiz bulunuyordu.

- Haberde bahsedildiği gibi Sülüklüevler kurban satışı yapılabilecek alanlar içerisinde yer almıyor. Hayvan pazarımız dışında izinsiz satış yapmak isteyenlere izin vermek kurallara uyan üreticimize haksızlık yapmak sayılır idi.

- Tüm bunlarla birlikte Çorum Valiliğimiz tarafından yapılan kurban komisyonuna ve Belediyemize kurban satış izni için herhangi yazılı bir başvuru olmamıştır.

Hal böyle iken bahse konu haberde yer verilen bilgiler ve yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmaktan uzaktır. Kamuoyunu yanıltmaktan öteye gitmemektedir. Amacının ne olduğu ise anlaşılamamıştır.

Çorum Belediyesi olarak hemşehrilerimizin kurban ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirebilmeleri, kurbanlıklarına kolayca erişebilmeleri için tüm tedbirlerimizi bayram öncesi aldık. Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın talimatları doğrultusunda yaptığımız çalışmalarla Çorumlu hemşehrilerimizin güvenini ve memnuniyetini kazanmak bizim en büyük arzumuzdur. Bu yolda aşkla çalışmaya devam edeceğiz.