Çorum Barosu Olağan Genel Kurulu Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Mevcut başkan Kenan Yaşar'ın tek aday olarak katıldığı genel kurul kapsamında Cumartesi günü gündem maddeleri görüşülüp oylanırken, bugün ise seçimler yapıldı.

Av. Hüseyin Kılıç’ın başkanlık yaptığı divanda başkan vekilliğine Av. Alperen Argut, üyeliklere ise Av. Erkan Kabakcı ve Av. Kübra Kazancı Tosun seçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulun açılış konuşmasını Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar yaptı. Genel kurulun 2. oturumunda ise Baro Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu üyeleri, denetleme kurulu üyeleri ve Türkiye Barolar Birliği genel kuruluna katılacak olan delegelerin seçimi yapıldı.

KENAN YAŞAR GÜVEN TAZELEDİ

Av. Kenan Yaşar, kongre sonunda yeniden başkanlığa seçilirken, Yönetim Kurulu asil üyeleri ise; Av. Turan Kalıpçı, Av. Lale Koldaş, Av. Ekrem Demirten, Av. Altuğ Afat, Av. Manolya Kayış Duran, Av. İbrahim Şimşek, Av. Bekir Çetin, Av. Can Emre Kakaç, Av. Tuğrul Damar ve Av. Feyza Dugan’dan oluştu.

Disiplin Kurulu’na ise; Av. Filiz Gözübüyüklü, Av. Adem İşli, Av. Gamze Gizem Abuhanoğlu, Av. Fatma Gülşah Çataroğlu seçildi.

Denetleme Kurulu; Av. Mustafa Vecdet Tuncay, Av. Ayşe Çiftçi ve Av. Gizem Tosun Çan’dan oluşurken, Av. Yaşar Okumuş, Av. Neslihan Boyabatlı ve Av. Ekrem Sülük TBB delegesi olarak görev aldı.

“BAROLAR, SİYASETE ALTERNATİF GİBİ HAREKET ETMEMELİ”

Olağan kongresinin açış konuşmasını yapan Başkan Kenan Yaşar, avukatların meslek örgütü olan baroların ise çok önemli sorumlulukları olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasında “Barolar, siyasete alternatif gibi hareket etmemeli… Aynı zamanda siyasetin payandası da olmamalıdır” diyen Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, yaşadığımız dünyada karşılaştığımız her meselenin avukatları ilgilendirmekte olduğunu ifade etti.

Baro Başkanı Yaşar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Avukatlık tartışmasız olarak yargının ayrılmaz parçasıdır. Avukatların meslek örgütü olan baroların ise çok önemli sorumlulukları vardır.

Yaşadığımız dünyada karşılaştığımız her mesele avukatları ilgilendirmektedir.

Son yıllarda hukuk fakültelerinin ve mezunlarının sayısı artmış, buna karşılık mesleğin alanı daralmıştır. Önceki genel kurulumuzu 360 üyemiz varken şu an 480’e ulaştık. 80 kadar da mevcut stajyerimiz var.

“KONTROLSÜZ BÜYÜME MESLEĞE ZARAR VERMEKTEDİR”

Bir Afrika atasözü vardır. Eğer kurt, ceylan, aslan, zürafa aynı tarafa koşuyorsa orman yanıyor demektir. Süreç içinde bütün meslektaşlarım onur duyduğumuz aidiyet duygularını bir yana bırakıp sesimize seslerini, elimize ellerini uzatmışlarsa bunun nedeni ötekileştirmeyen kişiliğimiz kadar bu mesleğin içine düştüğü yangından kaynaklı kaygıdandır

Baroların tez elden mesleği merkeze koyan, adaleti önceleyen bir dil oluşturması gerekir.

Barolar, siyasete alternatif gibi hareket etmemeli… Aynı zamanda siyasetin payandası da olmamalıdır.

Toplum ve toplumun değişik kesimleri ile iletişim kuramayan, kendi haklarını savunamayan avukatlık mesleğinden hiçbir şey beklenemez.

Deniz bitiyor, kum tükeniyor.

Bilelim ki avukatlar herkesin sorununu çözer ama avukatların sorunlarını yalnızca avukatlar çözer.”