Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın seçim taahhütleri arasında yer alan ÇORBİS için tüm eksiklikler tamamlandı.

ÇORBİS’in Çorum halkı tarafından büyük bir heyecanla beklendiğini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “ÇORBİS ile birlikte hemşehrilerimizin bisiklet kullanmayı yaşam biçimi haline getireceklerine inanıyorum. Sağlıklı yaşama katkı sunacak ve şehir içi trafiğini önemli oranda azaltacak olan ÇORBİS’in hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

ÇORBİS’ten nasıl faydalanılacak?

Şimdilik 8 noktada bulunan ÇORBİS istasyonlarından bisiklet almak isteyenler, cep telefonlarına ÇORBİS uygulamasını indirerek sisteme üye olacak. Kullanım koşullarını kabul ettikten sonra uygulama üzerinden belirlenen ücretleri seçerek hesabına yükleme yapabilecek. Hesaba yükleme yaptıktan sonra 5 terminalde bulunan istasyonların ödeme noktalarında yer alan ekranlara uygulama üzerindeki karekod’u okutarak bisikletleri kullanabilecek.

Uygulama üzerinden kullanmayı tercih etmeyenler ise istasyonlarda bulunan ödeme noktaları üzerinden üyelik işlemlerini gerçekleştirdikten sonra ister kredi kartı ile isterse belli bir ücret karşılığında abonelik kartı alarak ÇORBİS'ten faydalanabilecek.

Abonelik kartlarının temini ve dolum işlemleri Çorum Belediyesi veznelerinden nakit veya kredi kartı ile gerçekleştirilebilecek.