Çorum Belediyesi, şehir merkezinde bulunan 15 bin adet çöp konteynerini temizlemek amacıyla çöp konteyneri temizleme ve dezenfekte aracı satın aldı.
226 bin liraya satın alınan ve günlük 100 konteyner yıkama kapasitesi bulunan araç, Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle tanıtıldı.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni aracın teknik özellikleri ve çalışma sistemi hakkında bilgi vererek, konternerlerin nasıl yıkandığını uygulamalı olarak gösterdi.
Her 6 dakikada bir konteyner yıkama kapasitesi bulunan aracın, Çorum'un mahallelerinde bulunan her bir çöp konteynerini yılda en az 2 kez yıkayacağını belirten Başkan Külcü, "temiz kent" imajıyla tanınan Çorum'un tüm hizmetleri hak ettiğini söyledi.

Konuşmasında Çorum Belediyesi'nin temizlik çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Külcü, "Çorum'un temiz kent olarak tanınması için şehirde temizlik çalışmalarını itinayla sürdürüyoruz. Temiz şehir algısına yakışır bir şekilde, dışarıdan araç kiralama yöntemi yerine taksitle belediyemize yeni araçlar satın alıyoruz. Çorum'da temizlik kalitesi standardını yükselttik. Şehrin imajına yakışır şekilde Gazi Caddesi, İnönü Caddesi ve Bahabey Caddesi'nde yer altı konteyneri uygulaması başlattık. Bu sayede çöp yığınlarının oluşmasını ve kötü kokuların yayılmasını da önledik" dedi.

Sadece şehrin ana arterlerinde değil, Çorum'un tüm mahalle ve sokaklarında süpürge ile temizlik çalışması başlattıklarını belirten Külcü, "Türkiye'de mahalle temizliği yapan ilk ve tek belediyeyiz. Şehrimizde önceki yıllarda 12 bin adet varil, 8 bin adet de konteyner vardı. Bir ilke imza attık ve varil uygulaması başlattık. Çöp varili sayısını 20 binden 15 bine indirdik. Bu sayede 15 bin adet konteynerdeki çöpün haftada kaç gün, hangi personel tarafından ve ne sıklıkla alındığını kayıt altına aldık" diye konuştu.

Şehirden toplanan katı atıkların kaderine terk edilmediğini, özel tesislerde depolandığını, ayrıştırıldığını ve ekonomiye yeniden kazandırıldığını ifade eden Külcü; "Şehir çöplüğüne 60 milyon liralık bir tesis yapılıyor. 2017 yılında inşallah şehrimizdeki bu çirkin görüntülerden tamamen kurtulacağız" dedi.

Başkan Külcü daha sonra, çöp konteyneri temizleme ve dezenfekte aracının nasıl çalıştığını uygulamalı olarak vatandaşlara gösterdi.