Çorum Çölyak Derneği Sanat Sokak 5 Nolu bürodaki ”Kalıcı Stand” açılışı gerçekleştirdi.Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı da yapan dernek Azime Çiftçi’ye ”Onursal Üyelik Belgesi” takdim etti.

Programa, Azime Çiftçi, Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir, Çorum Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa Akış, Mecitözü Halk Eğitim Müdürü Erol Ateş, Çorum Özel Anadolu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Selami Bolat, dernek üyeleri ve Çölyak gönüllüleri katıldı.

Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir açılışta yaptığı konuşmada, “Çölyak hakkında farkındalık oluşturacak ve halkımıza bilgilendirme çalışmalarımızı yürütürken büyük katkılar sağlayacak bu büromuzun derneğimize tahsis edilmesini sağlayan değerli idarecilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Büroda açtığımız stantta çölyak hakkında bilgilendirici broşürler, afişler ve glutensiz ürünleri sergileyerek tanıtım faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Çölyak hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımıza kapımız her zaman açık. Çorum Çölyak Derneği olarak yeni tanı alan Çölyaklıların kesinlikle bizimle iletişime geçmesini öneriyoruz.Glutensiz beslenme hakkında hayatlarını kolaylaştırmak için destek hizmeti veriyoruz. Çorum Çölyak Derneği web sitemizde iletişim bilgilerimiz mevcut. Ayrıca yakın zamanda açacağımız ”Glutensiz Mutfakta” ürettiğimiz glutensiz ekmek, simit ve kurabiye gibi ürünlerin dernek üyelerimize ve glutensiz beslenen kişilere ulaşımını bu büro sayesinde daha kolay bir şekilde gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“Her şey Çölyaklıların gönlüne göre olsun”

Demir, “Kurulduğu günden beri Çölyaklıların hayatını kolaylaştırmak için çalışan ve proje geliştiren yönetim kurulumuz, ilimizin Çölyaklılar için daha yaşanılabilir bir yer olması için çalışmaktadır. Derneğimizden önceki yıllarla kıyaslanınca bu yönde çok güzel gelişmeler olduğunu görüyoruz. Fakat bu yeterli değil, umarım çok daha önemli gelişmeler ilimizde ve tüm Türkiyemizde yaşarız. Bu arada derneğimiz açısından çok büyük bir özlemle beklediğimiz ve önemli faydalara sebep olacak ”Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsünü” kazanmak için müracaatımızı yapmış bulunmaktayız. Başta Valimiz olmak üzere tüm siyasilerimiz ve idarecilerimizin desteğini istiyoruz. Kamu Yararına Çalışan Dernek olabilirsek derneğimizin etkinliği ve gücünün çok artacağına üyelerimize daha faydalı olabileceğimize yürekten inanıyoruz. Bu süreçte yaptığımız organizasyonlara katkı sağlayan, derneğimize destek olan ve gönül bağı kurduğumuz.Hanımefendi Azime Çiftçi’ye Yönetim Kurulu ve dernek üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Kendilerinin de müsadesi ile dernek tüzüğümüz gereğince yönetim kurulumuzun ilk ”Onursal Üyelik ” kararını aldık. Aldığımız kararı açıklamaktan mutluluk duyuyorum birazdan Hanımefendi Azime Çiftçi’ye ”Çorum Çölyak Derneği Onursal Üyelik” belgesini taktim edeceğiz. Bu güzel ve anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayıp aramızda bulunan herkese teşekkür ediyorum, her şey Çölyaklıların gönlüne göre olsun” İfadelerine yer verdi.

Program, kurdela kesiminden sonra ”Gltensiz Kokteyl” ile son buldu.