ÖZEL HABER
Aşırı sıcaktan bunalan çocukların imdadına Çorum Belediyesi tarafında kentin çeşitli bölgelerine yaptırılan süs havuzları yetişiyor.
Çorum'da sıcakların artmasıyla serinlemek isteyen çocuklar süs havuzlarına akın ediyor. Hava sıcaklığının 30 dereceye ulaştığı Çorum’da yaşları 10 ile 13 arasındaki çocuklar, çareyi süs havuzunda serinlemekte buluyor. Çorum Park içerisindeki büyük süs havuzunda elektrik çarpması ya da bulaşıcı hastalıklara aldırış etmeyen çocukların tek korkusu ise zabıta ve polisten ekipleri. Çocukların sıcak havalarda yüzmek ve serinlemek için başka bir alternatifi olmayınca çareyi süs havuzunda buluyorlar.

Biz de Havuzumuzun Olmasını İsterdik
Sıcak havalardan bunalan çocuklar süs havuzlarında yüzerek doyasıya eğleniyorlar. Kıyafetlerini havuzun yanına çıkartan çocuklar bazen havuzun dışına çıkıp güneşleniyorlar, sonra da havuza atlayıp serinleyerek arkadaşlarıyla eğleniyorlar.
Süs havuzunda doyasıya eğlenen çocuklar, havaların çok sıcak olduğunu evde de yapacak bir şey olmadığı için yüzmeye geldiklerini söylediler.
Derede ve barajda yüzmenin tehlikeli olduğunu belirten çocuklar, “Burada güvenlik bir şekilde yüzüyoruz, derelerde ve barajlarda yüzmek daha tehlikeli. Burada hem yüzüyoruz hem de serinliyoruz. Maddi durumlarının elverişli olmaması nedeniyle mecburen süs havuzlarını kullandıkların söyleyen çocuklar, otellerin havuz ücretleri çok yüksek olduğundan dolayı gitme gibi bir durumumuz söz konusu değil. Çorum’da gidebileceğimiz ne deniz var ne havuz. Sıcaklar etkisini artırdığı zaman bizde çok bunalıyoruz ve süs havuzlarına giriyoruz. Biz de havuzumuzun olmasını ve orada doyasıya yüzmeyi isterdik” şeklinde konuştular.