Çorum Belediyesi’nin girişimleri sonucunda Çorum Çimento Fabrikası’nın 1 milyon 384 bin m2’lik arazi Çorum’a kazandırılmıştı. 102 Milyon 500 Bin TL’ye alınan devasa arazi üzerine Çorum’un ufkunu açacak bir projenin uygulanması hedefleniyor.

Çorum’un geleceğine uygun bir projeyi hayata geçirirken istişare ve ortak akla önem veren Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, oda başkanları, STK temsilcileri, akademisyenler ve alanında uzman kişilerle bir araya gelerek istişarelere başladı.

“Çimento Fabrikası Arazisi Proje Çalışması İstişare Toplantısı” Anitta Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın çimento fabrikası arazisinin Çorum adına tarihi bir kazanım olduğuna dikkat çekti.

Çorum’un gelecek yüzyılına uygun bir projeyi istişare ile hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Aşgın, “Kimin burayla ilgili hangi projesi ve hayali varsa herkes görüşünü beyan edebilecek. Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde görüşmelerimizi tamamlayacağız ve 5-6 ay içerisinde projemizi açıklayacağız” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın açılış konuşmasının ardından söz alan katılımcılar Çimento Fabrikası arazisiyle ilgili görüşlerini dile getirdiler. Öneriler, raportörler tarafından kayıt altına alındı. Bugün ilki yapılan istişare toplantılarının devam edeceği bildirildi.