Halk Et’in Beltaş’a devri ile ilgili CHP’nin dava açtığını hatırlatan Başkan Aşgın, Halk Et’in ve Etv Kombine Tesislerinin tanıtımı sırasında konuyla ilgili son gelişmeleri anlattı. Halk Et’in Beltaş’a devri sırasında özellikle CHP kanadından “Niye belediye işletmiyor” diye eleştiriler yapıldığını belirten Aşgın, Beltaş’ın %100’ü belediyeye ait bir şirket olduğunu ifade ederek, “Beltaş demek zaten belediye demek. Şirket bünyesinde burayı çalıştırmanın ne kadar etkin olduğunu kısa zamanda gördük ve verdiğimiz kararın da arkasındayız” dedi.

Halk Et’in Beltaş’a devri ile ilgili CHP grubundan itirazının ardından İdare Mahkemesi’ne de dava açıldığını bildiren Aşgın, açılan dava dün itibariyle sonuçlandığını ve belediyenin işleminin haklı ve doğru olduğunu mahkemenin de tescil ettiğini kaydetti.

Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Mahkeme CHP’nin bundan önceki açtığı davalar gibi bu davada bizi haklı gördü. Çünkü biz doğrusunu yapmak istiyoruz. Beltaş kararı da doğru bir karardı” açıklamasında bulundu.