İşlerinizin yoğunluğundan tatile mi gidemediniz? İşte size fırsat! Hijyenik kadın-erkek termal hamamı, açık ve kapalı havuzlarıyla, doğayla iç içe ve adrenalin tutkunları için Zipline keyfiyle Çorum’un termal kaplıcası Hamamlıçayköy, sizlere ailenizle hoşça vakit geçirebileceğiniz güzel bir ortam sunuyor.

2 bin yıllık tarihi Roma Hamamı olarak da bilinen Hamamlıçayköy Termal Tesisleri yeni işletmecilerinin elinde daha konforlu ve modern bir tesis haline getirildi.

Hamamlıçayköy Termal Tesisleri İşletmecisi Yalçın Demirci, 1995 yılında MTA tarafından yapılan jeotermal sondaj sonucu 330 metreden 32 derece sıcak su bulunduğunu ifade ederek, bu derecede Çorum’da başka termal su olmadığını söyledi. Havuz ve hamam suyunun her gün yenilendiğini ve sürekli akar vaziyette olduğunu dile getiren Demirci, Çorum’da yine bir ilk olan havuzlu kabin yaptıklarını söyledi.

Katmer-yanıç ziyafetiyle güne başlayan misafirlerin havuz ve hamamı gün boyunca kullanabileceklerini aktaran Demirci, bunların yanı sıra piknik alanlarının da mevcut olduğunu kaydetti.

ZENGİN MİNERALLİ SULARI ŞİFA DAĞITIYOR

Her yıl binlerce yerli ve yabancı vatandaşların sağlığına kavuşmak için başvurduğu Hamamlıçayköy Termal Tesisleri’nin zengin mineralli suları ise şifa dağıtıyor. İçindeki mineral oranı bakımından Avrupa'da bulunan termallere eş değer olan Hamamlıçayköy Kaplıcaları, kansızlık ve yüksek tansiyon başta olmak üzere birçok hastalığa doğal çözümler sunuyor.

Hamamlıçayköy termal suyunun içerisinde bulunan 64mg/L kalsiyum gibi minerallerin birçok hastalığa iyi geldiğini belirten Yalçın Demirci, “Suyun içerisinde bulunan Kükürt, Magnezyum, Sodyum, Potasyum, Kalsiyum ve doğal klor sayesinde böbrek taşı, kireçlenme, romatizmal hastalıklar, cilt hastalıkları ve fıtık gibi hastalıklara iyi geldiği sağlık raporlarıyla açıklanan Hamamlıçayköy Kaplıcası özel aile kabinleri ile vatandaşların her mevsim dinlenme ve sağlık açısından yararlanabileceği, aileniz ve arkadaşlarınız ile hoş vakit geçirebileceğiniz nezih bir mekan haline gelmiştir” dedi.

7 GÜN 24 SAAT HİZMET

Hamamlıçayköy Termal Tesisleri, modern tesisi, şifalı suları, hamamı, saunası, profesyonel çalışma ekibi, piknik ve mesire alanları ile göz dolduruyor.

Müşterilerine 7 gün 24 saat hizmet veren Hamamlıçayköy Termal Tesisleri, sadece Çorum’a değil bölgesine de hizmet veriyor.

Bölgede böyle bir tesis olmadığını aktaran Yalçın Demirci, tesisin baştan aşağı yenilendiğini ve Çorum ve bölge halkına en iyi hizmeti sunduklarını ifade etti.

Kaderine terk edilmiş olarak devir aldıkları tesise çok ciddi yatırım yaptıklarını belirten Demirci, “2015 yılında devir aldığımız tesisimize yaklaşık yatırım yaptık. Amacımız Çorum ve bölge halkına en iyi hizmeti vermek. Tesis olarak bölgede olmayan birçok yenilikleri hayata geçirdik. Bunlardan birisi de havuzlu aile kabinidir. Havuzlu aile kabinlerimizde sadece aileler girebiliyor. Havuzlu aile kabinemizin özelliği içerisinde mini havuz ve yatak var. Müşterilerimizin her türlü konforu için her şeyi düşündük. Açık ve kapalı havuzlarımızın tüm fayanslarını değiştirdik. Bay-bayan havuzlarına şezlong, şemsiye ve kafeteryalar yaptık. Aile kabinlerimizi yeniledik. Çorum’da tek olan havuzlu aile kabinimizi hizmete sunduk. Masaj, sauna ve buhar odamızı hizmete açtık. Masörümüz ise alanında 22 yıllık tecrübeye sahip, belgeli ve 5 yıldızlı otellerde çalışmış bir masörümüzdür” diye konuştu.

ADRENELAİN TUTKUNLARINA ZİPLİNE KEYFİ

Yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya bağlanmış çelik halat vasıtası ile emniyet kemeri giyerek kendi ağırlığınızla ve yerçekimi yardımıyla kayma aktivitesine Zipline denildiğini vurgulayan Yalçın Demirci, tekerlekli makaranın çelik halata bağlanarak hızlanma sağlandığını, 300-400 metrelik bir Zipline hattından yaklaşık 50-60 km hıza ulaşılabileceğini söyledi. Tesise kurdukları hattın 160 metre gidiş-gelişten oluştuğunu dile getiren Demirci, tüm adrenalin ve macera tutkunlarını bu deneyimi yaşamak için tesislerine davet etti. Tesiste Zipline turu ise sadece 10 TL.

Demirci ayrıca misafirlerin Zipline’nin yanı sıra of-road ve ATV araçlarıyla Kösedağ turu yapabildiklerini de kaydetti.

TESİSTE GÜVENLİK ÖN PLANDA

Hamamlıçayköy Termal Tesisleri olarak misafirlerin güvenliğini de ön planda tuttuklarını belirten Demirci, tesisin 24 saat güvenlik kamerası ile izlenebildiğini söyledi. Tesiste ayrıca vatandaşların can güvenliği içinde cankurtaran olduğunu dile getiren Demirci, kapalı havuzun 1.50 metre, açık havuzun ise 1.70 metre olduğunu ancak vatandaşların can güvenliği için cankurtaran hizmeti verdiklerini ifade etti. Cankurtaran’ın yanı sıra masör, tellak ve 20 kişilik profesyonel ekip ile müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı amaçladıklarını kaydeden Demirci, tesislerinde ücretsiz servis imkanı da bulunduğunu söyledi. Müşterileri evinden alıp, evine bıraktıklarını vurgulayan Demirci, tesisin yılın 365 günü açık olduğunu ve tüm Çorum halkını yenilenen tarihi Hamamlıçayköy Termal Tesisleri’ne beklediklerini sözlerine ekledi.

Hamamlıçayköy Termal Tesisleri’ne rezervasyonlarınız ve ücretsiz servis için (0.364) 251 23 79 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.