Ayrıca otobüs durakları, Belediye hizmet binası ve belediye binasının her katında personelin ve vatandaşların kullanması amacıyla anti bakteriyel jeller konuldu.

“Kurumlar ile birlikte hareket ediyoruz”

Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile birlikte toplantı yaparak çalışmaların koordinasyon içerisinde sürdüğünü dile getiren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasının ardından çalışmaların yoğunlaştığını belirtti. Başkan Aşgın, “Toplumun genel olarak toplu bulundukları, camilerimiz, okullarımız, otobüs duraklarımız ve parklarımızda hem temizlik hem de dezenfeksiyon çalışmalarımızı başlattık. Dün erken saatlerde itibaren gece boyunca dahil olmak üzere belediyemizin tüm hizmet binalarını, halk otobüslerimizin tamamını dezenfekte ettik. İl Milli Eğitim Müdürümüz ile yaptığımız görüşme neticesinde okulların tamamını dezenfekte edeceğiz. Ayrıca tüm camilerimizde de dezenfekte çalışmalarını başlatıp cemaatimizin rahatlıkla ibadet etmesini sağlayacağız” dedi.

“Koronavirüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değil”

Şehrin tamamında Çorum Belediyesinin büyük bir gayretle çalışmalarını devam ettirdiğini vurgulayan Başkan Aşgın, temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına katılan ekiplere de teşekkür etti. Vatandaşlara da uyarılarda bulunmayı ihmal etmeyen Başkan Aşgın, “Vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yok. Biz belediye olarak gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Vatandaşlarımızdan da bireysel hijyen kurallarına titizlikle uymalarını rica ediyoruz. Tüm hemşehrilerimiz bireysel hijyenlerine dikkat ettiği sürece biz de Çorum Belediyesi olarak tedbiri elden bırakmadığımız sürece Allah’ın izniyle herhangi bir sorun yaşamayız. Çünkü bu koronavirüs denilen virüs bizim tedbirlerimizden daha büyük, daha güçlü değil” şeklinde konuştu.