Çorum Belediyesi Gençlik Merkezleri, Türkiye'nin yarınları olan gençleri geleceğe hazırlıyor. Gençleri ilgili duydukları alanlar doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle geleceğe hazırlayan merkezlerde eğitim gören öğrencileri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü sevindirdi.
Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törenle Başkan Külcü, merkezlerde eğitim gören öğrencilere çanta, kırtasiye malzemeleri ve yardımcı ders kitaplarının yer aldığı bir set hediye etti. Eğitim gören gençlerle tek tek tanışan ve onlarla sohbet eden Başkan Külcü, Aleyna Genç ve Merve Metin adlı öğrencilerin okuduğu "Kırkı çıkıyor yiğidin ve bayrak" adlı şiiri ile de duygulu anlar yaşadı.

Eğitimin standardını yükseltiyoruz
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, gençlerle buluşmasında yaptığı konuşmada Çorum Belediyesinin sadece altyapı, temizlik, park yapımı gibi çalışmalardan çok, her yaştan insanın faydalandığı tam anlamıyla sosyal belediyecilik faaliyetlerini daha çok önemsediklerini söyledi. Okullarda devam eden eğitim faaliyetlerinin standardının daha da yükseltilmesi ve çocukların okullardan sonra kalan boş vakitlerini iyi değerlendirmeleri için modern gençlik merkezlerinde eğitim verdiklerini ifade eden Başkan Külcü, "Sosyal Belediyecilik çalışmalarımızdan birisi olan gençlik merkezlerinde yıl boyu 8 bin ile 10 bin arasında evladımız eğitime destek kurslarından yararlanıyor. Bu yıl ilk olarak 4.500 yavrumuz eğitime başladı. Yavrularımızın gerek ders kitapları gerekse çanta ve kırtasiye malzemelerinin temini konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesini gerçekleştirdik. Sosyal bilimler, fen bilimleri, Türkçe, İngilizce, matematik gibi derslerden oluşan yaklaşık 6.000 yardımcı ders kitabını öğrencilerimize hediye ettik" dedi.
2012 yılında NFK Gençlik Merkezi ile çalışmalara başladıklarını vurgulayan Başkan Külcü, "Mimar Sinan, Bahçelievler, Ulukavak, Akkent Mahalleleri ve Buharaevler Mahallemizde gençlik merkezlerimiz faaliyetlerine devam ediyor. Çorum Belediye olarak çalışmalarımızın hem niteliğini hem sayısını artırarak devam edeceğiz. Gençlerimizi bu imkanlardan faydalanmaları için en yakın gençlik merkezimize bekliyoruz." dedi.
Gençlik Merkezlerinin faaliyetlerinden memnun olduklarını belirten öğrenciler, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür ederek ebru sanatı ile yaptıkları, üzerinde "Şehrül Emin" yazan tabloyu Başkan Külcü'ye hediye ettiler.