Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı bugün gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün AK Parti Milletvekili Adayı Salim Uslu’nun basın toplantısına katılması nedeniyle Ahmet Özler’in başkanlığında toplanan Meclis’te, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Belediye Başkanı’na yetki verilmesi ile ilgili yazısı görüşüldü. Toplantıda Kandilkaya Kireç Ocağı’nın yanında bulunan tarla vasıflı arazinin arsaya dönüştürülmesi kabul edilirken bütçe görüşmelerine devam edildi
Ahmet Özler’in başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nde Çorum Belediyesi tarafından çevre yoluna yaptırılacak olan spor kompleksi ile ilgili Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye yetki verilmesi kabul edildi. 
Meclis’te, Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadı, Atatürk Spor Salonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası, Güreş Eğitim Merkezi ve sentetik çim sahaların bulunduğu alanın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden Belediye’ye devredilmesi ve bunun karşılığında da çevreyolu üzerinde 71 bin dekarlık bir alana stat, sentetik halı sahalar, spor salonu ve tesislerin yapılarak Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi ile ilgili işlemler konusunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye yetki verilmesine karar verildi.

TARLA VASIFLI ARAZİ ARSAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Belediye Meclisi’nde Kandilkaya Kireç Ocağı’nın yanında bulunan tarla vasıflı arazinin arsaya dönüştürülmesi oyçokluğuyla kabul edildi.
Ahmet Özler’in başkanlık ettiği Meclis toplantısında İmar Komisyonu’nun Kavacık Köyü 777, 8000 ve 802 parselde plan değişikliği yapılmasına ilişkin raporu ele alındı.
Söz konusu bölgenin imarda tarla olarak görüldüğünü, yapılacak olan düzenleme ile burasının arsaya dönüştürüleceğini belirten Özler, raporu Meclis’in onayına sundu.
CHP’li üyelerin “hayır” oyuna karşın AKP’lilerin oylarıyla madde kabul edildi.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR
Çorum Belediyesi’nin 2010 yılı kesin hesabının görüşülmesine devam ediyor. Belediye’nin 2011 yılı bütçesi 99 milyon 840 bin lira olarak belirlenirken, Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan 2010 yılı kesin hesabı görüşüldü.
Bütçe oylamasına geçilmeden önce söz alan CHP’li Belediye Meclisi Üyesi Yusuf Şişman, bütçede sadece üç ayrı kalemde artış yaşandığını ifade ederek, diğer kalemlerde de artış olması gerektiğini belirtti. Ayrıca en önemli yatırımcı müdürlük olan Fen İşleri Müdürlüğü’nün bütçesinin ise bir önceki yıla göre azaldığını söyleyen Şişman, tüm bunlara rağmen Belediye’nin bütçesinin 100 milyon liraya çıkmış olmasının övünülecek bir durum olduğunu dile getirdi.
Şişman’ın konuşmasının arından bütçeyle ilgili kalemler teker teker onaylandı.