Tuncay Yılmaz'ın gündeme taşıdığı 'Çorum Belediyesi kendi aracına kira ödüyor' açıklamasının basında yer almasının ardından konu Belediye kaynakları tarafından yalanlandı.
Gazetemizin, Belediyeye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, söz konusu ihalenin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce yapıldığı ve seçimlerin ardından göreve gelen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın konudan haberdar olması üzerine ihalenin iptal edildiği bildirildi.
Söz konusu ihalenin 01.07.2019 tarihinde toplanan BELTAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Üyeleri Lemzi Çöplü, İsmail Yağbat ve Turhan Candan tarafından 2019/04 karar numarası ile 31.07.2019 tarihi ile fesih edildiğini ifade edilirken, CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz'ın ihalenin sanki devam ediyormuş gibi algı yaptığını belirttiler.

Belediye kaynakları, geçmiş dönemde yapılan ihalelerin sanki devam ediyormuş gibi, zaman zaman Çorum kamuoyunun önüne taşınmasının kimseye bir faydasının olmadığını, bu siyasetin kirli bir siyaset olduğunu ve ihalelerin yapıldığı dönemde Tuncay Yılmaz'ın yine Belediye Meclis Üyesi olduğunu ve neden o dönemler suskun kaldığını anlamakta zorlandıkları ifade ettiler.