Açılışa AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Doğru Yol Partisi 19. Dönem Çorum Milletvekili A. Adnan Türkoğlu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Osman Öztürk, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Günay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Çorum İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Karakeçili Mahallesi Muhtarı Mehmet Aydın ve çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Törende açılış konuşmasını Karakeçili Mahalle Muhtarı Mehmet Aydın, yaparak bedesten projesi için başta Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.

"Biz tarihi dokuyu ayağa kaldırmak istiyoruz"

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise, Açılış ve temel atma törenleri için gün ayarlamakta zorlanıyoruz. Bir çok sayıda projenin açılışını gerçekleştiremedik. Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’nin açılışını da yapamadık. Bundan sonra daha fazlasıyla hizmetlerimiz devam edecek. Önümüzdeki Çarşamba günü 13 Ekim’de adına Çorumlu Obası dediğimiz gençlik kampımızı Bilal Erdoğan’ın katılımıyla Okçuluk Vakfıyla beraber geleneksel sporlarımızın gösterilerini yaparak gençlerle açılış yapacağız” dedi.

Projelerden bahseden Aşgın, “Biz istiyoruz ki şehrimizde cazibe merkezlerini artıralım. Şehrimiz bölgenin ve ekonominin yıldızı. Biz tarihi dokuyu ayağa kaldırmak istiyoruz. İlhamını Türk İslam Medeniyet’nden alan yeni cazibe noktaları oluşturmaya çalışıyoruz. Çorum Minia’yı gençlik kampımızı kentin kültürel kimliğine katkı vermek için yapıyoruz. Çorum Minia yeni bir eser. Çorum’un tüm tarihi kültürel varlıklarını temsil eden minyatürlerin olduğu bir projedir. Cazibe Merkezi olan Çorum Miniayı Recep Tayyip Erdoğan vizyonuyla açtık” açıklamalarında bulundu.

Aşgın, “Bu kadim Anadolu şehrinde Selçuklu kentinde Osmanlı şehrinde Cumhuriyet Kentin’nde 500 yıl önce bedesten varmış. Bu gün neden var olmasın dedik. Rabbim bize bu şehre hizmetkar olmayı nasip etti. Projelerimiz arasına koyduk. İki katlı tarihi görünümlü yapalım dedik. 12 dönüm alan içerisinde yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alana sahip olan bir yere yapalım dedik. Projeyi düşündüğümüzde hayaldi. Arkadaşlara şunu söyledim biz hayal kuracağız, hedef koyacağız, ulaşmazsa mızrak utansın dedim. O hayali kurduk ve gerçekleştiriyoruz. Yer altında 211 araçlık iki katlı otopark olacak. İçine 25 adet dükkan olan, Ahilik kültürünü, o mayayı tekrar harekete geçirecek bedesteni hayata geçiriyoruz. Vakit bulup temel atamamıştık. Sembolik olarak temel atma törenini yapıyoruz. İnşallah 2022’ nin Ağustos’unda kurdeleyi de kesmek nasip olacak. Bizim bir hayalimizde Ulu Camii’nin etrafını komple boşaltarak saat kulesi merkezli tarihi meydan yapmaktı. Bu hayalimize adım adım ulaştık. İki tane bankanın yeri değişecek. Bir yandan yıkıp bir yandan yapacağız. Bedesten ve yer altı parkı Çorum’a hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.