Çorum Belediyesi Başkanı Muzaffer Külcü, "Görev süreniz boyunca ilimizde yaptığınız çalışmalar ve hizmetleriniz için şahsım ve halkımız adına teşekkür ediyor yeni görev yerinizde yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin" dedi.
Çorum Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Turgut Bayraktar ise Çorum’da çok güzel günler yaşadığını belirterek, “Çorum çok güzel bir şehir. Burada üzülmeden görev yaptım. Şimdi yeni görev yerime gidiyorum. Tüm Çorum halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Çorum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Hüseyin Turgut Bayraktar, Mardin`in Bilge köyünde 7`si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açılan ve güvenlik gerekçesiyle Çorum`da görülmesi kararlaştırılan davaya baktı.
Çorum’da Hakim Hüseyin Turgut Bayraktar tarafından yargılanan sanıklardan ’Şıh Mehmet’ lakaplı Mehmet Çelebi, kardeşi Abdülhakim Çelebi, Mehmet Emin Çelebi, Mehmet Sait Çelebi, Ömer Çelebi ve Süleyman Çelebi’nin her birine 44’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Diğer tutuklu 2 sanıktan ’Şıh Mehmet’in oğlu M.Ş.C.’ye, 18 yaşından küçük olduğu için 44’er kez 15’er yıl hapis, evinde el bombası bulunan Ahmet Çelebi’ye ise 15 yıl hapis cezası verildi.