Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Özel Eğitim Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek Okul Müdürü Cafer Can’dan okulda verilen eğitim hakkında bilgi aldı.
Okul faaliyetleri hakkında Başkan Külcü’ye bilgiler aktaran Cafer Can, Çorum Belediyesi’nin okullarına çok büyük katkıları olduğunu söyledi. Okullarındaki çevre düzenlemesi, kamelyalar, oturma bankları, çöp sepetleri, fitness aletleri, spor alanlarında yapılan yeniliklerle okullarının birçok ihtiyacının karşılandığına vurgu yapan Okul Müdürü Cafer Can, “Okulumuzda okuyan öğrenciler il dışından geliyor. Bunlar bizim çocuklarımız. Öğrencilerimize ev ortamında eğitim alabilecek şekilde imkânlar sunmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız da fedakârane şekilde çalıştılar, onlara da teşekkür ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Çorum Belediyesi’nin desteklerinin devam edeceğinin inancındayız” dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde verilen eğitimin önemine vurgu yaptı. Okul idarecilerinin eğitimin başındaki insanlar olarak eğitim gören çocukların sorumluluklarının da öğretmenlerde olduğunu belirten Başkan Külcü, “Bizler de aynı mesuliyeti taşıyoruz. Anayasa’nın vermiş olduğu bir temel görev var. Türkiye Cumhuriyeti bir sosyal devlet. Dolayısıyla tüm kurumlarımız yükümlülüklerini yerine getirmekle sorumlular. Bizim sahip olduğumuz değerler itibariyle de dini, ahlaki, örf ve adetlerimize göre dezavantajlı kesimlere fazlaca hizmet sunmak gibi bir görevimiz de var. Bu görev asli görevlerimizden birisidir. Biz üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Arkadaşlarımızla sürekli bu konuları konuşuyoruz, paylaşıyoruz. Sizin burada yetişemediğiniz işler konusunda bir kaygınız olmasın. Sizlere kapılarımız sonuna kadar açıktır” diye konuştu.
Özel Eğitim Meslek Lisesi’nin yapacağı tüm etkinliklerin destekçisi olacaklarını bir kez daha hatırlatan Başkan Külcü, daha sonra okulda incelemelerde bulundu.
Öğrencilere futbol tapu hediye eden Külcü, öğrencilerin isteğini kırmayarak futbol toplarını imzaladı.
Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın da katıldığı ziyarette Okul Müdürü Cafer Can okullarına yapılan katkılar nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Başkan Yardımcısı Turhan Candan’a plaket takdim etti.